Η ασφάλιση είναι μεταδοτική και διαδίδεται

Οι προσδοκίες είναι πολλές για το 2014. Άνοδος εργασιών, νέα προϊόντα, αυξημένη ζήτηση. Η ασφάλιση στο προσκήνιο. Κάπως έτσι θα πρέπει να είναι τα πράγματα και όλοι οι συντελεστές θα πρέπει να εργαστούν για να γίνει πραγματικότητα η πρόοδος της ασφαλιστικής αγοράς. Διότι διαφορετικά η αποτυχία θα είναι ηχηρή.

Τα περιθώρια είναι πολύ μικρά και η ευκαιρία –αυτή που χρόνια τώρα εντοπίζεται ότι υπάρχει- μπορεί να χαθεί. Στο πλαίσιο αυτό κανείς δε φαντάζεται και μάλιστα απεύχεται ότι τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα η αγορά να πάει πίσω. Αντίθετα όλοι ενδιαφέρονται και θα πρέπει να μεριμνούν στο να προχωρήσει γρήγορα, αποτελεσματικά, και να φέρει αποτελέσματα.

Πώς όμως θα επιτευχθεί αυτό; Η απάντηση είναι απλή: μόνο με ενημέρωση του κοινού για το τι σημαίνει ασφάλιση και πόσο είναι το κέρδος του σωστά ασφαλισμένου –θωρακισμένου- πολίτη σε σχέση με την τραγική κατάσταση που βρίσκεται λόγω άγνοιας ο ανασφάλιστος.

Είναι λοιπόν η ώρα. Τώρα, σήμερα, οι ασφαλιστές καλούνται να ενημερώσουν και να εξοικειώσουν το περιβάλλον τους με την διαδικασία της σωστής ιδιωτικής ασφάλισης. Καλούνται να εξαλείψουν την άγνοια που υπάρχει και να συμπληρώσουν τα κενά στην συλλογική συνείδηση σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση.

Χρειάζεται χωρίς αμφιβολία, πίστη, εμμονή και κυρίως κουράγιο για συνεχή προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις, προς διαφορετικά κοινά-στόχους, προς κάθε επαγγελματική κατηγορία. Χρειάζονται και νέοι μέθοδοι πωλήσεων, και νέες διαδικασίες παρουσίασης ενός ασφαλιστικού προγράμματος. Και η αρχή είναι δύσκολη αλλά όταν έλθει το πρώτο αισθητό αποτέλεσμα τότε η συνέχεια θα είναι με βεβαιότητα καλύτερη διότι: η ασφάλιση είναι μεταδοτική και διαδίδεται…