Οι κινήσεις που στιγματίζουν την αγορά

– Τρέχουν πολλά στην αγορά. Και είναι θετικά και αρνητικά.

– Θετικό είναι το γεγονός ότι επέρχεται κάποια ισορροπία στην εφαρμογή των νέων εισπρακτικών κανόνων που ισχύουν από την πρώτη του έτους. 

– Χωρίς λόγια η αγορά επιχειρεί να εφαρμόσει τη νομοθεσία. Σαφώς υπάρχουν και αποκλίσεις, οι αναμενόμενες, και θα παραμείνουν μέχρι να «στρώσει» η κατάσταση.  Έτσι, η αγορά πήρε μόνη της τον χρόνο που χρειάζεται δείχνοντας τον σωστό δρόμο.

– Στα θετικά του νέου έτους είναι και η καθολική σχεδόν αποδοχή των εταιρειών ότι πρέπει να δώσουν νέα προϊόντα στην αγορά προσαρμοσμένα στις εξελίξεις…

– Οι περισσότερες λοιπόν εταιρείες κινούνται στην κατεύθυνση αυτή. Ετοιμάζουν την δική τους συμφέρουσα πρόταση για να κερδίσουν πελάτες. Ωστόσο τη διαφορά θα την κάνουν αυτοί που θα αλλάξουν και τον τρόπο πωλήσεων.

– Θετικό γεγονός για την αγορά είναι και η είσπραξη των παλαιών οφειλών. Και εδώ επήλθε αυτορρύθμιση η οποία διατηρεί τις σχέσεις μεταξύ εταιρειών και διαμεσολαβούντων ομαλές. 

– Υπάρχουν και άλλα, θετικά, όπως η κινητικότητα προς τα νέα ασφαλιστικά προγράμματα, η παροχή ευέλικτων ασφαλιστικών λύσεων στους καταναλωτές και πολλά ακόμη που δείχνουν ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι ζωντανή και έτοιμη να προχωρήσει.

– Υπάρχουν βέβαια και αρνητικά. Για παράδειγμα η συνεχιζόμενη τακτική της ανάρτησης στα παρμπρίζ αυτοκινήτων διαφημίσεων για φθηνά ασφάλιστρα. 

– Κάποιοι δηλαδή «παίζουν ακόμα το στοίχημα της φθήνιας». 

– Και κάποιοι άλλοι ποντάρουν σε αυτή και την επιλέγουν

– Αρνητικό είναι και το γεγονός ότι οι περιπτώσεις αυτές λειτουργούν ανενόχλητα με ονοματεπώνυμο, ενώ θα ήταν πολύ εύκολο να εντοπιστούν και να ελεγχθούν. 

– Αρνητικό γεγονός είναι και η προσπάθεια κάποιων να ανατιμήσουν τα συμβόλαιά τους πυροδοτώντας σχόλια για ανατιμήσεις που λειτουργούν εις βάρος της αγοράς. 

– Οι πληροφορίες αναφέρουν κάτι περί συμβολαίων Υγείας (παλιών ) ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που θα στρέψουν τους καταναλωτές στα νέα φθηνότερα και ευέλικτα συμβόλαια. 

– Ταυτόχρονα όμως γίνονται ανατιμήσεις και στα νέα προγράμματα υγείας. Οπότε τα πράγματα περιπλέκονται για τους πολίτες ασφαλισμένους παλιούς ή ενδιαφερόμενους νέους.

– Κάτι τέτοια χαλάνε την πιάτσα σε δύσκολους καιρούς. Και επειδή η ισορροπία είναι εύθραυστη, οι κινήσεις των «πρώτων» στιγματίζουν την αγορά.

– Δίνουν λάθος παράδειγμα…