10 πρώην παίκτες μηνύουν το NHL για τραυματισμούς

Νομικά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του National Hockey League στις ΗΠΑ έχουν κινηθεί δέκα πρώην παίκτες του, καταθέτοντας συλλογική αγωγή καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των παικτών από τραυματισμούς όπως η διάσειση.

Η μήνυση, που κατατέθηκε πρόσφατα, στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την περιοχή της Κολούμπια, επιδιώκει αντισταθμιστικές και σωφρονιστικές ζημίες, καθώς και ιατρική παρακολούθηση για πρώην παίκτες του NHL οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν στις ή πριν τις 14 Φεβρουαρίου του 2014» και οι οποίοι έχουν υποστεί τραύμα στον εγκέφαλο ή / και τραυματισμούς ενώ έπαίζαν στο NHL.

Όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες «ενώ κάθε χτύπημα στο κεφάλι είναι επικίνδυνο, οι παίκτες δεν γνώριζαν και δεν είχαν ενημερωθεί από το NHL, πόσο επικίνδυνος είναι ο επαναλαμβανόμενος τραυματισμός για τον εγκέφαλο.

Το NHL ξέρει ή έπρεπε να γνωρίζει ότι αυξάνονται τα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν ότι οι αθλητές του χόκεϊ που έχουν συχνά τραυματισμούς έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο για χρόνιες νευρολογικές ασθένειες και αναπηρίες , τόσο κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας στο χόκεϊ όσο και αργότερα στη ζωή τους».

Επίσης οι νομικοί εκπρόσωποι των παικτών υποστηρίζουν ότι «υπήρξε ενεργός και σκόπιμη απόκρυψη από την πλευρά του NHL για τους σοβαρούς κινδύνους των τραυματισμών του εγκεφάλου».