Διαδικασίες «γρήγορων» εισπράξεων ξεκινούν οι ασφαλιστικές

Έρχονται και στην πράξη αλλαγές στις συναλλακτικές σχέσεις ασφαλιστικών εταιρειών – ασφαλιστικών συμβούλων, με επίκεντρο την καταβολή των ανείσπρακτων υποχρεώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, η οποία με τη στάση της θα επηρεάσει γενικότερα την αγορά, βρίσκεται ένα βήμα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το νέο εισπρακτικό μοντέλο, που θα θέσει σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Ακολουθώντας πιστά τις διατάξεις της επίμαχης πράξης που εξέδωσε πρόσφατα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου προς το δίκτυο συνεργατών της, με την οποία θα ανακοινώνει ότι οι καταβολές ασφαλίστρων που θα αφορούν στη νέα παραγωγή θα εισπράττονται μόνο με «ταχυπληρωμές».

Επίσης, κατά πληροφορίες, η διοίκηση της εν λόγω εταιρείας θα ρίξει όλο το βάρος της στην είσπραξη των ασφαλίστρων παρελθόντων μηνών, με την προοπτική του να οδηγηθεί στις λιγότερες δυνατές επισφάλειες.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση την οποία θα απευθύνει προς το δίκτυο θα προβλέπει:

– καταρχήν τετράμηνο διάστημα άτοκης εξόφλησης των οφειλομένων.

– ετήσιο επιτόκιο που θα κινηθεί στη ζώνη των 7 με 8 ποσοστιαίων μονάδων -κάποιοι αναφέρουν ότι θα είναι 7,25%- για όσο διάστημα επακολουθήσει του άτοκου τετράμηνου, μέχρι και την πλήρη καταβολή των ανείσπρακτών ασφαλίστρων.

– Ανώτατο αριθμό δόσεων που δεν αποκλείεται να ξεπερνούν και τους 12 μήνες. Ορισμένοι αναφέρουν ότι μπορεί να φθάνουν και τους 24 μήνες, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των δόσεων θα κρίνεται κατά περίπτωση.

Τέλος, σε ότι αφορά την ταχυπληρωμή, πηγές της αγοράς τονίζουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης έως και δύο ποσοστιαίων μονάδων έξτρα προμήθειας, για όσους συνεργάτες της εταιρείας προσχωρήσουν έως το τέλος του έτους με δική τους πρωτοβουλία στο νέο καθεστώς.