Κινούμενα σχέδια εναντίον πλαστών συμβολαίων στη Βρετανία

Η εξαπάτηση των οδηγών από μεσιτικές εταιρείες φαντάσματα που πουλούν «ανύπαρκτα» συμβόλαια λαμβάνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις στη Βρετανία. Για αυτό το λόγο οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα video κινουμένων σχεδίων, με στόχο να τους ενημερώσουν τους οδηγούς για τα πλαστά συμβόλαια. 

Το βίντεο αποτελεί μέρος μιας εθνικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης με θέμα «μεσίτης – φάντασμα», την οποία πραγματοποιεί το Insurance Fraud Enforcement Department , το Insurance Fraud Bureau και το Crimestoppers. Σύμφωνα με την IFED, το βίντεο προτρέπει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την κοινή λογική όταν αγοράζουν ασφάλιση και να είναι δύσπιστοι όσον αφορά τις προσφορές που φαίνονται «πολύ καλές για να είναι αληθινές» και διαθέτει ακραία παραδείγματα αφελών αποφάσεων Σύμφωνα με τον Dominic Parkin, αναπληρωτή επικεφαλής της IFED, «το ζήτημα των ανύπαρκτων μεσιτικών εταιρειών είναι ένα εθνικό πρόβλημα για το οποίο τώρα υπάρχει το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο ώστε να το αντιμετωπίσουμε. 

«Σίγουρα οι συλλήψεις και οι καταδικαστικές αποφάσεις παίζουν ρόλο όσον αφορά την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το κομμάτι της πρόληψης ώστε να μην εξαπατώνται οι νέοι οδηγοί». Και πρόσθεσε «το video έχει σχεδιαστεί με στόχο να τραβήξει την προσοχή των νέων οδηγών και να τους ενημερώσει για το θέμα. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε από αστυνομικές δυνάμεις, ασφαλιστικές εταιρείες και πανεπιστήμια να το μοιραστούν online για να φτάσει όσο γίνεται σε περισσότερους οδηγούς». 

O Βen Fletcher, διευθυντής της IFB, δήλωσε ότι «η συνεργασία μας με τις αστυνομικές αρχές είχε θετικά αποτελέσματα. Αυτό το βίντεο τονίζει πόσο σημαντικό είναι οι οδηγοί όταν αγοράζουν on line ασφάλιση ή μεσω κάποιου άλλου καναλιού να σκέφτονται τι είναι αυτό που τους προσφέρεται». Στις έρευνες που έγιναν στο τελευταίο διάστημα έχουν συλληφθεί 27 ύποπτοι σε εφόδους που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, καθώς και δύο μεσίτες ανύπαρκτων εταιρειών οι οποίοι και φυλακίστηκαν.

Το Video μπορειτε να δείτε εδώ