Οι αποζημιώσεις του ΕΚ για την Ασπίς

Συνεχίζουν να κοστίζουν ακριβά στο Επικουρικό Κεφάλαιο οι αποζημιώσεις που καταβάλλει για λογαριασμό όσων εταιρειών ελέγχονταν από τον άλλοτε κραταιό όμιλο Ασπίς.

 

Από τα στοιχεία τρίτου τριμήνου 2013 προκύπτει ότι οι πέντε εταιρείες του ομίλου των οποίων οι άδειες λειτουργίας ανακλήθηκαν κατά το παρελθόν, επιβάρυναν το ταμείο του φορέα με 4,4 εκατ. ευρώ, με τα μισά κεφάλαια δηλαδή από αυτά τα οποία κατέβαλλε συνολικά για αποζημιώσεις στο ανωτέρω διάστημα. Σημειώνεται ότι οι καταβολές τρίτου τριμήνου 2013 διαμορφώθηκαν σε σύνολο στα 8,738 εκατ. ευρώ.

 

Από τις εταιρείες συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη, οι περισσότερες σε αξία καταβολές αφορούν στην General Union με 2,027 εκατ. ευρώ και ακολουθούν οι Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ με 1,209 εκατ. ευρώ και η Commercial Value με 1,040 εκατ. ευρώ, ενώ η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ εμφάνισε ελάχιστες καταβολές.

 

Στο μεταξύ, σε εννεάμηνη βάση οι επανεισπράξεις που πέτυχε φέτος το Επικουρικό Κεφάλαιο αυξήθηκαν στα 1,129 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το 2012 το αντίστοιχο διάστημα, εξασφαλίζοντας έσοδα από 929 περιπτώσεις τροχαίων, έναντι 962 πέρυσι.