Ψυχική Υγεία: Τέλος του μήνα το τελικό σχέδιο

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, καθώς το Υπουργείο Υγείας εξετάζει μια σειρά από προτάσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι εργαζόμενοι από την πρωινή συνάντηση τους με την Υφυπουργό Υγείας,  ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία της κινητικότητας/ διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τη Ζ. Μακρή, μια από τις σκέψεις που εξετάζεται είναι η μεταφορά ψυχιατρικών κλινικών, ως έχουν, σε δημόσια νοσοκομεία, δηλαδή με το σύνολο των εργαζομένων που τις απαρτίζουν.

Ωστόσο, αυτή είναι μια από τις προτάσεις που έχει στο γραφείο της η Υφυπουργός, που ξεκαθαρίζει πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει έως το τέλος του μήνα.

Πάντως, η κ. Μακρή έκανε λόγο για ενεργό ρόλο των σοβαρών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), για τις οποίες άλλες πληροφορίες λένε ότι θα πιεστούν να παραλάβουν ασθενείς από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Οι άλλες ΜΚΟ θα απομονωθούν», ξεκαθάρισε η Υφυπουργός, λέγοντας πως όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν ελεγχθεί  και κάποιες έχουν ήδη σταλεί στον εισαγγελέα.

Κατά την Υφυπουργό, υπάρχουν σημεία σύγκλισης με τους εργαζόμενους αφού και οι δύο πλευρές έχουν ως γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας από τη διαδικασία κινητικότητας΄.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.