Κρίσιμο ραντεβού Άδωνι – γιατρών ΕΟΠΥΥ

Γιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί, παραϊατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις των αλλαγών που προωθεί το Υπουργείο Υγείας στην Πρωτοβάθμιά Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Σήμερα ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι γιατροί και από αύριο στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι υπόλοιπες ειδικότητες που απασχολούνται στον ΕΟΠΥΥ.

Γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του Οργανισμού, τάσσονται υπέρ του «Σχέδιου Κοντού», του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του φορέα ως αγοραστή και παρόχου.
Ειδικά για το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο – σύμφωνα και με όσα δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης- αναμένεται να υποστεί και τις βαρύτερες συνέπειες από το μετασχηματισμό της ΠΦΥ, το σημερινό ραντεβού θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις τους.
Η συνάντηση της Ομοσπονδίας του Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ με τον Υπουργό Υγείας έχει οριστεί για τις 13.00, ενώ αύριο στις 11.00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους, με τη συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων.
Για «σχέδιο Αρμαγεδδών» που θα στερήσει τους πολίτες από τις δωρεάν υπηρεσίες υγείας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι, που αμφιβάλλουν κατά πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί όλο το προσωπικό σε 10 ημέρες.

Την απεργία των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του, νοσοκομειακούς, ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς (συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ και πιστοποιημένους), αλλά και ασφαλισμένους και συνταξιούχους να είναι παρόντες στην αυριανή συγκέντρωση.