Συνεχίζονται οι ΑΜΚ στην International Life

Νέα ΑΜΚ σχεδιάζει να υλοποιήσει έως το τέλος του έτους η International Life έχοντας ήδη προβεί σε επιπλέον ανακεφαλοποίηση της τάξεως των 18-20 εκατ. ευρώ. 

Η νέα αύξηση κεφαλαίου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό του 1-1,5 εκατ. ευρώ  ενώ ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει και μία ακόμη κεφαλαιακή ενίσχυση περί τα 2-2,5 εκατ. ευρώ η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2014.

Ήδη η εταιρεία έχει ενισχυθεί κεφαλαιακά κατά 8-9 εκατ. ευρώ λόγω των κερδοφόρων αποτελεσμάτων της, κατά 6 εκατ. ευρώ από προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου αλλά και από τα κέρδη των ομολόγων που έχει υπό την κατοχή της, ενώ στο τέλος του έτους θα προστεθεί και η προαναφερόμενη αύξηση ΜΚ.

Σε ότι αφορά; Την τρέχουσα χρήση βάσει και των τελευταίων προβλέψεων που κάνει η διοίκηση της International Life η κερδοφορία της εταιρείας θα είναι υψηλότερη των αρχικών της στόχων γεγονός το οποίο θα της επιτρέψει να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης μέσα στους προσεχείς μήνες. Σημειώνεται ότι ήδη το 9μηνο του 2013 έκλεισε με κέρδη προ φόρων στα 5,7 εκατ. ευρώ και με το μικτό δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα να διαμορφώνεται στα 94,5% βελτιωμένος κατά 12 μονάδες.