Έσοδα 25,1 δισ. ευρώ για τον όμιλο Allianz

Σε 25,1 δισ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα του ομίλου Allianz για το τρίτο τρίμηνο του 2013, έναντι 25,2 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, η Allianz συνεχίζει να αναπτύσσεται, παρά τις επιπτώσεις από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Το λειτουργικό κέρδος του ομίλου έφτασε στα 2,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 0,7%, και τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,4%, στα 1,53 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τον κ. Michael Diekmann, CEO της Allianz: «Δεδομένης της θετικής ανάπτυξης του ομίλου στο εννεάμηνο, αναμένουμε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρονιάς θα κυμανθούν στα 9,7 δισ. ευρώ, στο υψηλότερο σημείο του στόχου που είχαμε θέσει». 

Ο δείκτης Solvency παρέμεινε τον Σεπτέμβριο στα ίδια επίπεδα, του 177%, όπως και τον Ιούνιο του 2013.
Η παραγωγή στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων μειώθηκε κατά 6,5% και ανήλθε σε 10,7 δισ. ευρώ, ενώ η παραγωγή του κλάδου ζωής αυξήθηκε κατά 6,6%, και έφτασε στα 12,7 δισ. ευρώ. 

Το λειτουργικό κέρδος στις γενικές ασφάλειες αυξήθηκε κατά 6,4%, παρά το γεγονός ότι κατεγράφησαν ακραία καιρικά φαινόμενα και, κυρίως, καταιγίδες στην Ευρώπη, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Στις ασφαλίσεις ζωής, αντίθετα, μειώθηκε κατά 5,6%.