Κόντρα Άδωνι – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα φάρμακα

Νέα κόντρα μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων και η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να το ψηφίσει.

Μετά τους έντονους διαλόγους μεταξύ του Ά. Γεωργιάδη και του Π. Κουρουμπλή στη Βουλή, κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει την επίμαχη τροπολογία, την οποία η Κουμουνδούρου αρνείται να υπερψηφίσει, η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκε με αφορμή τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Κατά την απάντηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή μετά την άρνηση της Κουμουνδούρου να υπερψηφίσει την τροπολογία, ο.
Σε ανακοίνωση που ακολούθησε η Αριστοτέλους επανέρχεται στο θέμα αναγράφοντας: 

«Για λόγους απόλυτης διαφάνειας και πλήρους ενημερώσεως των Ελλήνων πολιτών και κατόπιν της χθεσινής αρνήσεως των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υποστηρίξουν στην Βουλή την κυβερνητική τροπολογία για μείωση της τιμής των φαρμάκων, καλείται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και προσωπικά ο Πρόεδρός του κ. Αλ. Τσίπρας να γνωστοποιήσει τις εκπομπές τού ραδιοφωνικού Σταθμού «Στο Κόκκινο», που φιλοξένησαν χορηγικά και διαφημιστικά προγράμματα πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών». 

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθός ανέφερε ότι «πέρα από το διαδικαστικό ζήτημα, ότι δηλαδή η ρύθμιση δεν συζητήθηκε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων και έρχεται για ψήφιση χωρίς διαβούλευση, το πιο σημαντικό είναι ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν υπηρετεί ένα σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας, ούτε αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας της χώρας». 

Να θυμίσουμε ότι για την τροπολογία θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη, μετά από σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο επιδιώκει να αναδείξει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.