Αυξάνονται τα συμβόλαια υγείας

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας για τους καταναλωτές, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία όπου οι παροχές του κράτους στον τομέα της πρόνοιας είναι περιορισμένες. 

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΑΕΕ για το 2012 τα ατομικά συμβόλαια του κλάδου υγείας αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ σταθερός παρέμεινε ο αριθμός των ομαδικών συμβολαίων παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Η αύξηση στα συμβόλαια Υγείας συνοδεύεται και από την προσπάθεια διατήρησης τους από τους ήδη ασφαλισμένους με έμφαση στην αναζήτηση χαμηλών ασφαλίστρων. Ιδιώτες και επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το κόστος αναζητώντας συχνά οικονομικότερα και προσαρμοσμένα στις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες προγράμματα Υγείας. 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΕΕ  οι ενεργοί ασφαλισμένοι του κλάδου Υγείας το 2012 ήταν πάνω από 1.000.000. Όσον αφορά  τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στα ατομικά συμβόλαια είναι μειωμένα κατά 7% και στα ομαδικά κατά 14%. 

Οι πληρωθείσες νοσοκομειακές και εξω-νοσοκομειακές αποζημιώσεις ξεπερνούν τα  436 εκ. ευρώ, από τις οποίες το 88% αφορά νοσοκομειακή περίθαλψη και το υπόλοιπο 12% εξω- νοσοκομειακή.