Συνεχίζονται οι υποσχέσεις για τα ανασφάλιστα

Νέες δεσμεύσεις ότι η πλήρης διασταύρωση των δεδομένων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο και ότι στο μεσοδιάστημα θα έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η τροπολογία για το ηλεκτρονικό παράβολο ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία επιβολής των προστίμων, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών έναντι της ασφαλιστικής αγοράς.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου, κ. Χάρης Θεοχάρης, ενημέρωσε την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπως και το Επικουρικό Κεφάλαιο, ότι τον Ιανουάριο το υπουργείο θα είναι σε θέση να εφαρμόσει το νόμο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, ωστόσο όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καθυστερήσεις στο θέμα αυτό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα η ασφαλιστική αγορά να χάνει έσοδα σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος Ασφάλισης Αυτοκινήτων πλήττεται από την ύφεση.

Ωστόσο όμως, όπως τόνισε προ ημερών ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, η τροχαία είναι πλέον σε θέση να διαπιστώνει ηλεκτρονικά αν κάθε όχημα το οποίο σταματά για έλεγχο είναι ασφαλισμένο ή όχι και στην περίπτωση που στερείται σήμα ασφάλισης να επιβάλλει επιτόπια πρόστιμα.

Μάλιστα, τόνισε ότι καθημερινά από την τροχαία διενεργούνται περίπου 15.000 έλεγχοι, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε μηνιαία βάση ελέγχονται περί τα 450.000 οχήματα.