ΕΑΔΕ: Ήπια προσαρμογή στα νέα πρότυπα της ΤτΕ

Ασφαλιστές, διαμεσολαβητές και Επιμελητήρια επιθυμούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση  της Ασφαλιστικής Αγοράς και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του θεσμού στην κοινωνία. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από την συζήτηση «Ασφαλιστές & Διαμεσολαβητές – Διάλογος εφ’ όλης της ύλης στο Μέγαρο Μουσικής

Ταυτόχρονα επιχειρούν να  βρουν εκείνους τους δρόμους που θα οδηγήσουν την μετάβαση στα νέα πρότυπα που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, ακολουθώντας όμως εφικτά βήματα για μια ήπια προσαρμογή μέσα από μία μεταβατική περίοδο.
Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον σε μία κατάμεστη αίθουσα  περίπου 1.000 άνθρωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και δημοσιογράφοι.

Την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος με την πολύτιμη στήριξη των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση και Συνάδελφοι σε όλη την περιφέρεια χάρη στην πρωτοβουλία του ΕΕΑ και μέσω live-streaming από το www.insurance-eea.gr.

H εκδήλωση κάλυψε όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ασφαλιστική Αγορά.
     – Θέματα που αφορούν την αξιοπιστία του θεσμού.
     – Θέματα Εποπτείας Εταιρειών  ΕΠΥ.
     – Ανταγωνισμού χαμηλών ασφαλίστρων.
     – Ανασφάλιστων οχημάτων.
     – Αναγνώρισης σεβασμού της  σχέσεως Διαμεσολαβητή και πελάτη.
     – Εμπορικής πολιτικής και συμβατικών προβλέψεων.
     – Ομαλής προσαρμογής της αγοράς στις επιταγές των Αποφάσεων της  ΤτΕ.
     – Αναγκαίες ρυθμίσεις χρόνου οφειλών.
    -  Διευκρινήσεις που απαιτούνται σε πολλά σημεία των αποφάσεων.

Η ανοιχτή , κοινή συνάντηση Ασφαλιστών και Διαμεσολαβητών,  που έγινε για πρώτη φορά,  έδειξε καθαρά ότι κυριαρχεί πλέον μία νέα αντίληψη εκατέρωθεν και μια απόφαση για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε και διηύθυνε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Γ.Γ. του ΕΕΑ, μετείχαν στο Προεδρείο ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλιδάκης από το ΕΕΠ και ο κ. Κυριάκος Μερελής απο το ΕΕΘ, και χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του Εμπορικού & Βιομηχανικού ΕΑ, και ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου,  Πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

Επίσης χαιρέτησαν την εκδήλωση οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΕΕΑ κ. Ιωάννης Ρεκλείτης, ΕΕΠ κ. Γεώργιος Μπενέτος και ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Στην συζήτηση συμμετείχαν από πλευράς Ασφαλιστικών Εταιρειών οι κ.κ.:
Bertrand Woirhaye – Γεν. Δ/ντής «Groupama», Χρήστος Γεωργακόπουλος – Δ/νων Σύμβουλος «Ευρωπαϊκής Πίστης», Δημήτριος Ζορμπάς – Γεν. Δ/ντής «Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής» / Πρόεδρος Επικουρικού Κεφαλαίου, Θεόδωρος Κοκκάλας – CEO «Ergo», Γεώργιος Κώτσαλος – Δ/νων Σύμβουλος «Interamerican», Δημήτρης Μαζαράκης – Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «Metlife Alico», Κάρολος Σαϊας – Δ/νων Σύμβουλος «Interasco»
και απήντησαν στις ερωτήσεις που τους υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΔΕ κ.κ.: Δημήτρης Γαβαλάκης -  Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ, Ελένη Γρυπάρη -  Πρόεδρος ΠΣΑΣ, Γιώργος Καραβίας – Πρόεδρος ΣΕΜΑ, Δήμητρα Λύχρου – Πρόεδρος ΕΕΑΕ, Όλγα Νικολαϊδη -  Γεν. Γραμματέας ΠΟΑΔ, και Αλέξανδρος Ραφαηλίδης – Πρόεδρος ΕΑΔΕ και ΠΟΑΔ.

Η ΕΑΔΕ εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή της για την πρωτοφανή μαζική συμμετοχή των Μελών των Σωματείων της σε αυτή την πρώτη κοινή , δημόσια έκφραση των φορέων της αγοράς και συναισθάνεται απόλυτα την ευθύνη για την επίλυση όλων των κρίσιμων θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.