Μία στις τέσσερις ζημιές αφορά θραύση κρυστάλλων

Μία στις τέσσερις ζημιές που καταγράφονται στα αυτοκίνητα αφορά στην επισκευή ή την αντικατάσταση των κρυστάλλων των αυτοκινήτων, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παθητική ασφάλεια των οδηγών. Σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου τόσο η γνησιότητα των κρυστάλλων που έχουν τοποθετηθεί όσο και η σωστή επισκευή τους προστατεύουν τον οδηγό και τους συνεπιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς εξασφαλίζουν το 30% της παθητικής ασφάλειας στην καμπίνα του οχήματος.
Ασφαλιστικές εταιρείες, σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων, προσφέρουν την ασφάλιση για τη θραύση κρυστάλλων στα συμβόλαια αυτοκινήτου ως προαιρετική κάλυψη. 

Όπως μας αναφέρει ο κ. Δημήτρης Χατζηβασιλείου, Εμπορικός Διευθυντής της Carglass: «Η κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες προαιρετικές καλύψεις στην ασφαλιστική αγορά και μάλιστα αποτελεί περίπου το 25% των συνολικών ζημιών αυτοκινήτων. Τα οφέλη της για τον ασφαλιζόμενο είναι πολλαπλά: κάθε χρόνο 1 στα 10 περίπου αυτοκίνητα που κυκλοφορούν έχει κάποιο χτύπημα (θραύσμα) ή σπάσιμο κρυστάλλου. Η αποκατάσταση μιας τέτοιας ζημιάς κοστίζει πολλαπλάσια από την αντίστοιχη ασφάλισή της». 

Συνήθως στα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτονται τα πλαϊνά, το εμπρόσθιο και το οπίσθιο παρμπρίζ, ωστόσο, όπως μας αναφέρουν στελέχη της αγοράς, υπάρχουν και περιπτώσεις που εξαιρούνται. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Δημητρουλάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Saint-Gobain Autover Hellas S.A., «οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν όλες τις αιτίες θραύσης, αλλά υπάρχουν και ορισμένες εταιρείες οι οποίες εξαιρούν κάποιες αιτίες θραύσης, όπως αυτές που οφείλονται σε ατύχημα, σε καιρικά φαινόμενα, αυτοκίνητα cabrio, κ.λπ. Συνεπώς, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να συμβουλεύεται πάντοτε την ασφαλιστική του εταιρεία, για να γνωρίζει το ακριβές πακέτο κάλυψής του». 

Στην Ελλάδα υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων, όπως η Autoglassfit, η Carglass και η Glassdrive. Όπως μας αναφέρει ο κ. Σωτήρης Γκούνας, Οικονομικός Διευθυντής της Autoglasfit «οι ελληνικές εταιρείες των δικτύων επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες εταιρείες των προηγμένων χωρών. Η Ελλάδα διαθέτει εξειδικευμένα καταστήματα, με πλήρη εξοπλισμό και εξειδικευμένη οργάνωση των προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

AUTOGLASSFIT, CARGLASS και GLASSDRIVE απαντούν για τη θραύση κρυστάλλων

1. Τι υπηρεσίες περιλαμβάνει η κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων; Ποιες περιπτώσεις δεν καλύπτονται;

Δημήτρης Χατζηβασιλείου, Εμπορικός Διευθυντής στην Carglass: Μέσω της κάλυψης θραύσης κρυστάλλων καλύπτονται οι ζημιές σε πλαϊνά κρύσταλλα, στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο παρμπρίζ, περιλαμβανομένων και των εξόδων τοποθέτησής τους. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καλύπτονται επίσης οι πλαϊνοί καθρέφτες και η ηλιοροφή.
Η κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων συνήθως φέρει ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά ασφαλιστικό έτος και περιλαμβάνει ζημιές από οποιαδήποτε αιτία που οδήγησε σε θραύση των κρυστάλλων, όπως φυσικά φαινόμενα, κακόβουλες ενέργειες, άγνωστη αιτία κ.λπ.

Κωνσταντίνος Δημητρουλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Saint-Gobain Autover Hellas S.A.: Η κάλυψη της ασφάλισης θραύσης κρυστάλλων είναι μια συμπληρωματική, αλλά βασική, κάλυψη για τον ασφαλισμένο, καθώς έχει τη δυνατότητα χρήσης της κάλυψης αυτής σε περίπτωση ζημιάς, και η αντικατάσταση ή επισκευή τού σπασμένου κρυστάλλου του πραγματοποιείται χωρίς άλλες διαδικασίες και χωρίς καμία δικιά του οικονομική επιβάρυνση. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν όλες τις αιτίες θραύσης, αλλά υπάρχουν και ορισμένες εταιρείες οι οποίες εξαιρούν κάποιες αιτίες θραύσης, όπως αυτές που οφείλονται σε ατύχημα, σε καιρικά φαινόμενα, αυτοκίνητα cabrio κ.λπ. Συνεπώς, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να συμβουλεύεται πάντοτε την ασφαλιστική του εταιρεία, για να γνωρίζει το ακριβές πακέτο κάλυψής του.

Σωτήρης Γκούνας, Οικονομικός Διευθυντής στην Autoglassfit:  Η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων περιλαμβάνει α) την αντικατάσταση κάθε σπασμένου κρυστάλλου με υλικά και εργασία κάθε οχήματος, καθώς και β) την επισκευή των κρυστάλλων των οχημάτων, που πραγματοποιείται με ειδικές ρητίνες από το εξειδικευμένο προσωπικό της Autoglassfit. Έτσι διασφαλίζεται ότι οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν πλήρη οδική ασφάλεια όσον αφορά την παθητική ασφάλεια του οχήματος. Όσον αφορά τις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται ο ασφαλισμένος πρέπει να γνωρίζει αυτές που αναφέρονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του.

2. Ποια τα οφέλη της κάλυψης αυτής σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο;

Κ. Δημητρουλάκης: Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο ασφαλισμένος που επιλέγει να έχει στο συμβόλαιό του την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων, έχει το όφελος ότι, σε περίπτωση θραύσης του κρυστάλλου του, η επισκευή ή η αντικατάστασή του γίνεται χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και χωρίς καμία δικιά του οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα σε έναν από τους 120 σταθμούς αντικατάστασης και επισκευής κρυστάλλων της Glassdrive που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Επισκεπτόμενος έναν σταθμό Glassdrive, ο ασφαλισμένος έχει στη διάθεσή του ένα πλήθος υπηρεσιών και παροχών οι οποίες του προσφέρονται δωρεάν. Ενδεικτικά, αναφέρω την αντικατάσταση του σπασμένου κρυστάλλου του με ένα νέο «γνήσιο» κρύσταλλο, το πιστοποιητικό γνησιότητας του κρυστάλλου, το οποίο λαμβάνει μετά την προσφερόμενη υπηρεσία, αλλά και τη γραπτή εγγύηση εργασίας, η οποία τον καλύπτει εφ’ όρου ζωής. Συμπληρωματικά, και εφόσον ο ασφαλισμένος το επιθυμεί, μπορεί να εξυπηρετηθεί στον χώρο του με τις κινητές μονάδες εξυπηρέτησης της Glassdrive.

Σ. Γκούνας:
Ο καταναλωτής και χρήστης του κάθε οχήματος δεν εκταμιεύει χρήματα για την αντικατάσταση ή την επισκευή των κρυστάλλων, καθώς καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του.

Αυτός που εμπιστεύεται το δίκτυό μας απολαμβάνει:
– άριστη ποιότητα των υλικών και της εργασίας τοποθέτησης με γνώμονα την ασφάλεια αυτού και των συνεπιβατών του.
– ταχύτητα εξυπηρέτησης
– μακροχρόνια διάρκεια ζωής του επισκευαζόμενου γυαλιού του οχήματος.
– βέλτιστο κόστος στην επισκευή χωρίς να υφίσταται έκπτωση στην ποιότητα

3. Αποτελεί κάλυψη που γνωρίζουν και ζητούν οι ασφαλισμένοι;

Δ. Χατζηβασιλείου: Η κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες προαιρετικές καλύψεις στην ασφαλιστική αγορά και μάλιστα αποτελεί περίπου το 25% των συνολικών ζημιών αυτοκινήτων. Τα οφέλη της για τον ασφαλιζόμενο είναι πολλαπλά: κάθε χρόνο 1 στα 10 περίπου αυτοκίνητα που κυκλοφορούν έχει κάποιο χτύπημα (θραύσμα) ή σπάσιμο κρυστάλλου. Η αποκατάσταση μιας τέτοιας ζημιάς κοστίζει πολλαπλάσια από την αντίστοιχη ασφάλισή της.

Σ. Γκούνας: Θεωρώ ότι στην πλειονότητα τους οι οδηγοί γνωρίζουν την κάλυψη της θραύσης του κρυστάλλου. Ωστόσο λόγω του μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών πολλοί δεν την επιλέγουν και προσανατολίζονται σε προγράμματα με μικρότερο κόστος. Πιστεύω πάντως ότι είναι μικρό το ποσοστό των οδηγών που δεν γνωρίζουν τις παροχές που περιλαμβάνει η ασφάλιση θραύσης κρυστάλλων.

Κ. Δημητρουλάκης: Η κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων είναι συμπληρωματική, αλλά και βασική. Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ενημερώνεται από την ασφαλιστική του εταιρεία για τη δυνατότητα της κάλυψης αυτής, αλλά και για τα πλεονεκτήματά της.
 Πιστεύω ότι η κάλυψη αυτή είναι γνωστή στους ασφαλισμένους και τη ζητούν από την ασφαλιστική τους εταιρεία.

4. Τι πρέπει να προσέχει ο ασφαλισμένος ως προς την υπηρεσία αυτή;

Δ. Χατζηβασιλείου: Τα ποσά που καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες διαφέρουν ανά περίπτωση και ορισμένες φορές ο πελάτης καλείται να καταβάλει ένα ποσοστό της ζημιάς, ως απαλλαγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, ολοένα και περισσότερο, συνεργάζονται με συμβεβλημένες εταιρείες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων και αποζημιώνουν μόνο μέσω αυτών, ενώ στα υπόλοιπα συνεργεία υπάρχει απαλλασσόμενο ποσό, το οποίο, σύμφωνα και με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, επιβαρύνει τον ασφαλισμένο. Μπορεί να είναι συγκεκριμένο ποσό ή ποσοστό της ζημιάς ή και συνδυασμός των δύο.

Σ. Γκούνας: Ο ασφαλισμένος πρέπει να προσέχει:

● Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.
● Να εμπιστευθεί το δίκτυο εκείνο που θα του διασφαλίσει τα παρακάτω:
– την ποιότητα της εργασίας και των υλικών της τοποθέτησης, για να είναι διασφαλισμένη η οδική του ασφάλεια.
– την ταχύτητα εξυπηρέτησης του χρόνου τοποθέτησης και την ανάληψη της διαμεσολάβησης πληρωμής της ζημίας.

Αυτά τα προσφέρει μόνο ένα εξειδικευμένο δίκτυο, που γνωρίζει άριστα τη συμπεριφορά και χρήση του γυαλιού ασφαλείας.

Κ. Δημητρουλάκης: Ο ασφαλισμένος με κάλυψη θραύσης κρυστάλλων στο συμβόλαιό του πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει το όριο κάλυψής του, αλλά και εάν στο συμβόλαιό του υπάρχει κάποιας μορφής απαλλαγή. Εφόσον ο ασφαλιζόμενος υποστεί ζημιά στο κρύσταλλό του, μπορεί με ένα απλό τηλεφώνημα στην Glassdrive να κλείσει ένα ραντεβού σε έναν από τους σταθμούς αντικατάστασης και επισκευής και να εξυπηρετηθεί άμεσα, απολαμβάνοντας όλες τις καλύψεις που του παρέχει το συμβόλαιό του.

5. Η ανάπτυξη των εταιρειών επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων εμφανίζει διαφορές σε σχέση με άλλες προηγμένες χώρες;

Κ. Δημητρουλάκης: Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση στην ανάπτυξη και παρουσία εταιρειών επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου σε σύγκριση με άλλες προηγμένες χώρες. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Glassdrive. Είναι μια διεθνής αναπτυσσόμενη εταιρεία, που προσφέρει υπηρεσίες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου. Δραστηριοποιείται σήμερα σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες: την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Διαθέτει ένα δίκτυο 500 ιδιόκτητων και franchise σταθμών. Ανήκει στην Saint-Gobain Autover και βασική φιλοσοφία της είναι να επαναφέρει κάθε όχημα στην αρχική του κατάσταση, χρησιμοποιώντας μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Πρώτιστος στόχος μας είναι να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των επιβατών. Η ποιότητα είναι άλλωστε και το σήμα κατατεθέν του βασικού προμηθευτή της Glassdrive, της Saint-Gobain Sekurit, του μεγαλύτερου παραγωγού κρυστάλλων αυτοκινήτου στον κόσμο και επίσημου προμηθευτή των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σ. Γκούνας: Οι ελληνικές εταιρείες των δικτύων επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες εταιρείες των προηγμένων χωρών.
 Η Ελλάδα διαθέτει εξειδικευμένα καταστήματα με πλήρη εξοπλισμό και εξειδικευμένη οργάνωση των προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ελληνικός δείκτης θραύσης στα κυκλοφορούντα οχήματα είναι πολύ μικρότερος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό οφείλεται και στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
 Το κόστος επισκευής υπολείπεται κατά μεγάλο ποσοστό ανά μονάδα έναντι των βορείων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και έναντι του μέσου όρου έχουμε μικρότερο κόστος.
Η εταιρεία μας έχει ευρωπαϊκή αναγνωρισιμότητα, διότι είναι μέλος της «International Automotive Glass Federation» και της «The Automotive Glass Professionals» (www.autoglassprofs.com).
Με στόχο την αλληλεγγύη των μελών του, την εξυπηρέτηση των καταναλωτών της θραύσης κρυστάλλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πληροφοριών κ.λπ.

6. Η έγκαιρη και σωστή αντικατάσταση ενός κρυστάλλου είναι κρίσιμος παράγοντας για την παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου;

Δ. Χατζηβασιλείου: Σωστή αντικατάσταση σημαίνει πιστοποιημένα ανταλλακτικά (κρύσταλλα ΟΕΜ), υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ εξίσου σημαντική, φυσικά, είναι η εξειδίκευση και η άρτια εκπαίδευση των τεχνιτών, με παράλληλη εγγύηση για την εργασία που επιτελείται. Ένα χτύπημα (θραύσμα) στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου πρέπει να επισκευάζεται άμεσα, καθώς η λύση αυτή είναι η πλέον οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, έχει βασική επίδραση στην ασφάλεια του οδηγού και των συνεπιβατών, καθώς το παρμπρίζ συμβάλλει έως και 30% στη στρεπτική ακαμψία της καμπίνας του οχήματος και ουσιαστικά είναι αυτό που συγκρατεί την οροφή σε πιθανή ανατροπή του. Παράλληλα, σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι αυτό που δέχεται όλη την πίεση του αερόσακου, κατά το άνοιγμά του, ειδικά στην περίπτωση του συνοδηγού που είναι και άμεσα εξαρτώμενος από αυτόν. Διευκρινίζεται η σπουδαιότητα του παρμπρίζ στο αυτοκίνητο, για να τονιστεί η ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς. Ένα μικρό χτύπημα μπορεί πολύ εύκολα και σύντομα να εξελιχθεί σε σπάσιμο και η ρωγμή να είναι μη επισκευάσιμη, εάν το αυτοκίνητο πέσει σε μια λακκούβα ή το επηρεάσουν οι καιρικές συνθήκες. Συνιστάται, λοιπόν, η επισκευή, αφού είναι γρήγορη, σίγουρη, οικονομική και επαναφέρει άμεσα το κρύσταλλο στις αρχικές του ιδιότητες. Φυσικά, βέβαια, αυτή η λύση είναι πολύ πιο φιλική, όπως προαναφέρθηκε και για το περιβάλλον, καθώς το γυαλί, σαν υλικό, αργεί πολύ να ανακυκλωθεί.

Σ. Γκούνας: Σαφέστατα η έγκαιρη και σωστή αντικατάσταση ενός κρυστάλλου, είναι σημαντικός παράγοντας για την οδική ασφάλεια του οποιουδήποτε οχήματος.
Το κρύσταλλο οποιουδήποτε οχήματος επιδρά σημαντικά στην λειτουργία του αερόσακου και σε περιπτώσεις μη έγκαιρης και σωστής αντικατάστασής του, λειτουργεί αρνητικά στην ασφάλεια των επιβαινόντων. Σωστή αντικατάσταση σημαίνει, πέρα από την ορθή τοποθέτηση, ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αρίστης ποιότητας και ελεγμένα μέσω ειδικών μετρήσεων από τις εταιρείες παραγωγής.
Όταν δε γίνεται έγκαιρη και σωστή αντικατάσταση ενός κρυστάλλου αυτοκινήτου υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για την παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου και όχι μόνο, καθώς είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε τραγικά οδικά αποτελέσματα και την εμπλοκή άλλων οχημάτων σε ατυχήματα.

Κ. Δημητρουλάκης: Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου δεν υπάρχει απλά για να εμποδίζει τη βροχή και τον αέρα να μπει μέσα, ούτε γίνεται επικίνδυνο μόνον όταν θολώνει και δεν μπορούμε να έχουμε οπτική επαφή με τον δρόμο. Το παρμπρίζ είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των επιβατών διότι συντελεί έως και 34% στην στρεπτική ακαμψία του οχήματος. Για παράδειγμα σε επικείμενο ατύχημα το παρμπρίζ είναι αυτό που εμποδίζει τους επιβάτες να φύγουν εκτός οχήματος καθώς επίσης συγκρατεί και την οροφή για να μην μπει στην καμπίνα. Επίσης με το αεροδυναμικό του σχήμα βοηθάει στη μείωση της αντίστασης του αέρα, μειώνοντας έτσι τις ανάγκες σε καύσιμο και παράλληλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο λειτουργίας του αερόσακου.
Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό η εργασία η οποία γίνεται στο κρύσταλλο είτε επισκευή είτε αντικατάσταση να πραγματοποιείται άμεσα και από πεπειραμένους τεχνίτες οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν, διασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.

 

7. Με ποιες εταιρείες συνεργάζεστε;

Σ. Γκούνας: Συνεργαζόμαστε με τις ακόλουθες εταιρείες:
1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
2. GROUPAMA Α.Ε.Α.Ε.
3. ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
4. INTERLIFE Α.Ε.Γ.Α.
5. CHARTIS A.E.
6. ALLIANZ A.A.E.
7. ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
8. ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Α.Ε.
9. ΜΙΝΕΤΤΑ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
10. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.
11. Ν. ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.Α.Ε.
12. ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.
13. ENTERPRISE HELLAS L.T.D.
14. ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
15. GRAND M.A.A.E.
16. ROAD SAFE INSURANCE
17. QUDOS ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Δ. Χατζηβασιλείου: Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια μαζί τους είναι σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και οφέλους. Παράλληλα, αναπτύσσουμε συνέργειες οι οποίες προσδίδουν αξία στους ασφαλισμένους και είναι άμεσα συνδεδεμένες με το κορυφαίο επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχει η Carglass. Ο υψηλότατος αυτός δείκτης ικανοποίησης πελατών επιβεβαιώνει αντίστοιχα τους συνεργάτες, που, με τη σειρά τους, μας εμπιστεύονται.

Κ. Δημητρουλάκης: Η Glassdrive συνεργάζεται με τις περισσότερες και μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στη Ελλάδα. Οι συνεργασίες μας διέπονται από πλήρη διαφάνεια, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της κεντρικής διαχείρισης και τιμολόγησης των ζημιών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και της εποπτικής αρχής. Όσον αφορά τις συνεργασίες μας, ενδεικτικά αναφέρω την «Interamerican», την «Groupama-Φοίνιξ», την «Ευρωπαϊκή Ένωση-Μinetta», την «Εθνική Ασφαλιστική», την «Ευρωπαϊκή Πίστη», την «Interlife», την «AIG», την «Allianz», την «Interasco», την «Αιγαίον», την «Prime», την «Ergo», την «Υδρόγειο», την «International Life», την «Ατλαντική Ένωση», την «Αγροτική Ασφαλιστική», την «Apha Δανίας», την «ΕΛΠΑ», την «Enterpirse», την «AMT», τη «Δύναμις», τη «Συνεταιριστική», την «NP Νέος Ποσειδών» κ.ά.

Autoglassfit

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 και είναι πολυμετοχική. Οι μέτοχοι είναι επαγγελματίες τοποθετητές γυαλιού ασφαλείας (παρμπρίζ), με ιδιόκτητους σταθμούς ο καθένας, διαθέτοντας εξειδικευμένη εμπειρία στον κλάδο με μέσο όρο είκοσι ετών ο καθένας.

Η Autoglassfit καλύπτει:

α) τον κλάδο της προμήθειας του γυαλιού ασφαλείας και των υλικών από όλες τις επώνυμες εταιρείες του κόσμου με απευθείας εισαγωγές.
β) τη δικτυακή εξυπηρέτηση των σταθμών της τοποθέτησης του γυαλιού ασφαλείας (παρμπρίζ) σε ολόκληρη την Ελλάδα, χερσαία και νησιώτικη, με ιδιόκτητα καταστήματα των μετόχων και τρίτων συνεργαζομένων. Επίσης κάθε σταθμός του δικτύου της διαθέτει κινητές μονάδες για την εξυπηρέτηση των πελατών. Το σύνολο των σταθμών ξεπερνά τους ενενήντα οχτώ.
Είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, με άμεση και έμμεση απασχόληση πεντακοσίων (500) εργαζομένων περίπου.

Για την αμεσότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών και τη μείωση του κόστους διακίνησης των υλικών, διαθέτει δύο καταστήματα υλικών, ένα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και ένα στο 18ο χλμ Αθηνών – Κορίνθου, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Επίσης διαθέτει δικό της στόλο διακίνησης των υλικών. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταθμών της είναι αναγνωρισμένα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, πάντα με γνώμονα την οδική ασφάλεια του χρήστη και των επιβαινόντων του οχήματος.

Carglass

Η Carglass λειτουργεί στην ελληνική αγορά από τον Απρίλιο του 2001 και αποτελεί μέλος της πολυεθνικής εταιρείας Belron, της ηγέτιδας δύναμης στην παγκόσμια αγορά αντικατάστασης και επισκευής κρυστάλλων αυτοκινήτων. Σήμερα η Carglass διαθέτει 21 εταιρικά καταστήματα, κινητές μονάδες, 14 εξουσιοδοτημένους συνεργάτες και 70 επιπλέον σημεία εξυπηρέτησης. Συνεργάζεται με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, προσφέροντας πλήρη κάλυψη για ένα εύρος εργασιών που περιλαμβάνουν επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου, αλλαγή γρύλων παραθύρων, αλλαγή υαλοκαθαριστήρων, τοποθέτηση μεμβρανών και ξεθάμπωμα θολών φαναριών.

Σε όλα τα εταιρικά καταστήματα, οι πελάτες απολαμβάνουν το εύρος των παροχών της Carglass, όπως:

• Δωρεάν εξυπηρέτηση μέσω κινητών μονάδων στον χώρο επιλογής τους
• Δωρεάν υπηρεσία αντικατάστασης πλαϊνών κρυστάλλων με plexi glass για έκτακτα περιστατικά
• Πιστοποιημένη επισκευή εμπρόσθιων κρυστάλλων
• Πιστοποίηση εργασιών (ISO 9001) με εγγύηση εφ’ όρου ζωής
• 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, 7 ημέρες την εβδομάδα (213 011 0000)
• Ραντεβού on-line στο www.carglass.gr, είτε μέσω smartphone και εφαρμογής iPhone και Android

Glassdrive

Η Glassdrive, μέλος του πολυεθνικού ομίλου εταιρειών Saint-Gobain, είναι μια διεθνής αναπτυσσόμενη εταιρεία, που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου, παρέχοντας μόνο γνήσια ανταλλακτικά, κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές Κατασκευαστών Πρωτότυπου Εξοπλισμού (OEM). Συνεργάζεται με την πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα και παράλληλα προσφέρει εγγυημένη ποιότητα εργασίας χάρη στην πολυετή εμπειρία του εξειδικευμένου προσωπικού της.

Οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται με ένα απλό τηλεφώνημα από το πανελλαδικό δίκτυο της Glassdrive, το οποίο αποτελείται από 35 επίσημους σταθμούς, 15 κινητές μονάδες και πάνω από 80 συνεργάτες, απολαμβάνοντας μοναδικές υπηρεσίες:

• Επισκευή και αντικατάσταση των κρυστάλλων τους χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες
• Άμεση εξυπηρέτηση εντός 24 ωρών
• Δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω κινητής μονάδας στον χώρο που επιθυμούν
• Πιστοποίηση της γνησιότητας των κρυστάλλων
• Εγγύηση εργασίας εφ’ όρου ζωής