Τα πρόσωπα στη νέα διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στη νέα διοίκηση της Εθνικής ο κ. Σπύρος Μαυρόγαλος ανέλαβε καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου και ο κ. Θ. Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. 

Σπύρος Μαυρόγαλος

Ο κ. Σπύρος Μαυρόγαλος έχει μακρά επαγγελματική εμπειρία έχοντας θητεύσει σε επιτελικές θέσεις σε μεγάλους Όμιλους εταιριών στην Ελλάδα και στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας. Από το Φεβρουάριο του 2008 είναι Βοηθός Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας υπεύθυνος Προμηθειών Ομίλου και Διοικητικής Υποστήριξης.

Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών εταιριών της Εθνικής Τράπεζας, Εθνοdata και Stopanska Banka. Πριν ενταχθεί στον Όμιλο της Εθνικής κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών (COO) του Ομίλου Cosmote όπου εργάσθηκε για 6 χρόνια, αρχικά ως Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και εν συνεχεία ως υπεύθυνος διαφόρων Διευθύνσεων όπως Προμηθειών, Διοικητικής Υποστήριξης, Επιχειρησιακής Απόδοσης, Φυσικής & Λογικής Ασφάλειας, Ποιότητας & Διαδικασιών, καθώς και Πρόληψης Απάτης.

Έχει επίσης εργαστεί για 6 χρόνια στην EFG Eurobank ως Διευθυντής Integration Office, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων, και στη μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και στις εταιρίες ABN AMRO Bank και KPMG. Ο Σ. Μαυρόγαλος είναι Ορκωτός Λογιστής – Ελεγκτής (ACCA), κάτοχος πτυχίου Computer Information Systems από το Deree College και κάτοχος Master’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στα Χρηματοοικονομικά από το University of Nottingham.

Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος 

Ο Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Καταστημάτων στην Εθνική Τράπεζα το Σεπτέμβριο του 2013, ενώ από τον Μάιο του 2008 ήταν Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής στην Τράπεζα. 

Ήταν μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής από το Σεπτέμβριο του 2012, στην οποία ορίστηκε Αναπληρωτής  Διευθύνοντος Συμβούλου το Σεπτέμβριο του 2013. Είναι πρόεδρος Δ.Σ. στην Εθνική Factors και μέλος Δ.Σ. στην  Εθνική Leasing. 
Θ. Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική
Την εξαετία 2002-2008 διετέλεσε Διευθυντής Επιχειρηματικών Πιστοδοτήσεων της Τράπεζας, έχοντας υπό την εποπτεία του τέσσερα Επιχειρηματικά Κέντρα.

Κατά το διάστημα 2000-2002 ήταν Επικεφαλής του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Μεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ την περίοδο 1998-2000 ήταν Επικεφαλής του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 

Από το 1973 που εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας, έχει εργασθεί σε διάφορες θέσεις σε Καταστήματα, έχοντας πάντα ως αντικείμενο τις πιστοδοτήσεις επιχειρήσεων.

Ο Θ. Παναγιωτόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, ενώ έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικά επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα, ως επί το πλείστον, τις τραπεζικές εργασίες.