Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

Η Διεθνής Έκθεση Anuga, το μεγαλύτερο παγκοσμίως εκθεσιακό γεγονός του κλάδου τροφίμων και ποτών, ολοκληρώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Η ελληνική παρουσία υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική, καθώς το λιτό και καλαίσθητο περίπτερο έκτασης 3.000 τ.μ., το οποίο διακοσμήθηκε με το brand name του κλάδου τροφίμων και ποτών “Taste like Greece”, φιλοξένησε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές αποστολές της έκθεσης. 180 και πλέον εκθέτες από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι 10 εμπορικών επιμελητηρίων και τεσσάρων περιφερειών (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κρήτης) που στήριξαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην έκθεση, εξέθεσαν τον πλούτο της ελληνικής παραγωγής.

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας που παράγονται στη χώρα μας, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, ποτά, αρτοποιήματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, κονσερβοποιημένα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα ψάρια και ψαρικά κ.ά., αποτέλεσαν πόλο έλξης των επισκεπτών των Hall 10.2 – Fine food, Hall 10.1 – Dairy, Hall 2.2 – Bread and Bakery, Hall 4.2 – Frozen Food και Hall 8.1 – Drinks.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η φετινή ελληνική παρουσία στην Δ.Ε. Anuga αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική παραγωγή, την ποιότητα και καινοτομία που διαθέτουν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά και τις προσπάθειες των Ελλήνων εξαγωγέων να ενσωματώσουν τις σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ στα υψηλής γαστρονομικής αξίας προϊόντα της χώρας μας».