Η εγκληματική αποδοχή του «έτσι είναι τα πράγματα»

Το φετινό συνέδριο της Ύδρας εκ των συνθηκών θα πρέπει να πυροδοτήσει σκέψεις, να γεννήσει επιθυμία για ιδέες, για σχέδια, να φέρει αλλαγές, να ανακινήσει τα δεδομένα και να προκαλέσει μεταβολές.  Μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή μιας άλλης πορείας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. 

Δεν είναι ευχή, ούτε μεγάλα λόγια. Είναι πιεστική ανάγκη να εξελιχθούν τα πράγματα, οι άνθρωποι και οι θεσμοί. Ναι, είναι η ώρα της ωριμότητος και η Ύδρα ως  θεσμός καλείται να αποκτήσει την δυναμική του θεσμού. Δεν είναι μια επιφανειακή εκδήλωση, είναι μια ουσιαστική συγκέντρωση ασφαλιστικών δυνάμεων, και στη διάρκεια αυτής της συνεύρεσης όλοι καλούνται να προβληματιστούν. 

Δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι, ιδιοκτήτες και μάνατζερ. Υπάρχει η ελληνική ασφαλιστική αγορά, που αναζητεί διεξόδους. Όπως είπε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, τα στοιχεία «αποτυπώνουν» προοπτικές. Και για αυτές τις προοπτικές οι άνθρωποι της αγοράς, τα στελέχη, οι παλιοί και οι καινούργιοι  καλούνται να εργαστούν. 

Είναι σαφές ότι μπορούν να τα αλλάξουν όλα στην Ελλάδα της κρίσης και του σήμερα. Αρκεί να πέσουν τα «πέπλα» του παρελθόντος για να μπορέσουν να προχωρήσουν αλλιώς οι ασφαλιστικές. Εκπαίδευση, επιμονή, στόχος και φυσικά απεμπόληση οποιασδήποτε αποδοχής  ότι «έτσι έχουν τα πράγματα». Διαφορετικά αφήνουμε την τύχη να εργαστεί –στο ρυθμό της- και τις εκδηλώσεις να επαναλαμβάνονται με λαμπερό –τεχνητό όμως- φως…