Η Reinsurance Group of America επεκτείνεται στη Σαγκάη

Τις δραστηριότητες της επεκτείνει στην Κίνα η Reinsurance Group of America ανοίγοντας ένα καινούριο υποκατάστημα. Η εταιρεία είχε υποβάλλει την αίτηση για την προκαταρκτική άδεια στις αρμόδιες κινεζικές αρχές το Μάρτιο του 2011. Πρόσφατα οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ασφάλισης έκαναν δεκτή την προκαταρκτική  άδεια για το υποκατάστημα στη Σαγκάη. 

όπως αναφέρουν πληροφορίες η εταιρεία σκοπεύει μέσα σε διάστημα ενός έτους να έχει εκπονήσει όλες τις απαραίτητες διεργασίες  για να θέσει σε λειτουργία το υποκατάστημα, εξασφαλίζοντας πρώτα την πλήρη άδεια από τις εποπτικές αρχές. 

Όπως αναφέρει ο Greig Woodring, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της RGA «η Κίνα είναι μία αγορά με στρατηγική σημασία για την RGA και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την CIRC και σαφώς να εξασφαλίσουμε την πλήρη άδεια για να δραστηριοποιηθούμε στον κλάδο μας. Πιστεύουμε ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, η βελτιωμένη διαχείριση του κινδύνου και τα πρότυπα διαχείρισης των κεφαλαίων, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγνματοποιηθεί στις συντάξεις και το σύστημα υγείας παρέχουν ένα σταθερό, ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της ζωής και της υγείας στον τομέα των αντασφαλίσεων».

Θυμίζουμε ότι η  RGA έχει ήδη αναλάβει ευκαιρίες επέκτασης στην Κίνα από το 2005, ξεκινώντας με ένα γραφείο αντιπροσωπείας στο Πεκίνο. Όπως αναφέρουν από την εταιρεία αφού ανοιχτεί, το υποκατάστημα της Σαγκάης θα προσφέρει ένα «πλήρες φάσμα» στην αντασφάλισης ζωής.