Δεν το ήθελαν αλλά τελικά θα δώσουν την μάχη

– Έσφιξαν τα πράγματα στην αγορά με την παραγωγή να γονατίζει.

– Σαφώς βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι ελάχιστες.

– Τώρα λοιπόν λόγω πτώσης αρχίζει και η μεγάλη κινητικότητα.  Έτσι λοιπόν, αρχίζουν οι πρόβες, οι επιθετικές κινήσεις, η αναζήτηση νέων τρόπων για άνοδο.  

– Κάποιοι δοκιμάζουν με την Ελεύθερη παροχή Υπηρεσιών (ΕΠΥ) προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στην αγορά που σε κάποια βαθμό εμφανίζει άρνηση στην διαδικασία ΕΠΥ.

– Παρά το γεγονός ότι επιτρέπεται η μέθοδος αυτή δραστηριοποίησης στην αγορά, ο καθένας από τους διαμαρτυρόμενους για τον δικό του λόγο το καταδιώκει.

– Όχι για θέματα φερεγγυότητος, διότι αυτό ελέγχεται και όποτε χρειάζεται καταπολεμείται αλλά για λόγους κυρίως συμφέροντος για να μην μοιραστεί και άλλο ίσως και φθηνότερα η πίτα.

– Κάποιοι  άλλοι κατά τις πληροφορίες  ετοιμάζουν την παροχή κινήτρων μεταξύ των οποίων και οικονομικών. Έτσι ελπίζεται ότι θα τρέξουν εκ νέου οι συνεργάτες και θα φέρουν αποτελέσματα. Πρόκειται για μεγάλη εταιρεία που στρώνει το σχέδιό της και η απόφασή της θα σημάνει πολλά για την αγορά και τις προμήθειες-μπόνους των ασφαλιστών.

– Άλλη περίπτωση εταιρείας, επιχειρεί να αλλάξει τα συμβόλαια Υγείας και Σύνταξης. Με κάποιο τρόπο τεχνικό –όχι επικοινωνιακό- θα διεκδικήσει και αυτή το μερίδιό της προκαλώντας επίσης τον ανταγωνισμό.

– Μάθαμε και για εφαρμογή ηλεκτρονικών μεθόδων και για νέα κανάλια διανομής.

– Και όλα αυτά –θεωρητικά τώρα- όμως περασμένα στην πράξη αύριο δημιουργούν ένα νέο καθεστώς σκληρού ανταγωνισμού που ίσως να ξεφύγει και από το ασφάλιστρο.

– Οι εταιρείες είναι σίγουρο ότι  μέχρι σήμερα το απέφυγαν αλλά τελικά θα την δώσουν την μάχη.