Ασφαλιστικές απάτες εις βάρος ηλικιωμένων στην Αττική

Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης από κυκλώματα που λυμαίνονται την ασφαλιστική αγορά και εκμεταλλεύονται ανυποψίαστους πολίτες. Μετά από τα κυκλώματα που ερευνούν οι αρχές, που δημοσίευσε χθες το iw και την υπόθεση   απάτης εις βάρος 40 ιδιοκτητών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, δημοσιοποιείται και η υπόθεση ενός 24χρονου, που εξαπατούσε πολίτες στην Μάνδρα Αττικής. 

Ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης προσποιούμενος τον ασφαλιστή, το λογιστή ή το φίλο συγγενικού προσώπου και μαζί με δύο συνεργούς του πλησίαζε ηλικιωμένα θύματα από τα οποία κατάφερνε να αποσπάσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα.  

Όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο εξάμηνο είχαν εξαπατήσει τέσσερις  ηλικιωμένους στις περιοχές της Μαγούλας, της Μάνδρας και της Άνοιξης, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.610 ευρώ. 

Σύμφωνα με την αστυνομία οι αρχές αναζητούν τους δύο συνεργούς  του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις