Νοσοκομειακά προγράμματα χαμηλού κόστους, και χωρίς «απαλλαγές»

«Μετατροπές» στα νοσοκομειακά προγράμματα που μπορεί να άρουν καθοριστικά τα αντικίνητρα που σήμερα ανακόπτουν την ανάπτυξή τους   προβληματίζουν την ασφαλιστική αγορά και έχουν αποτελέσει θέμα συζήτησης κορυφαίων στελεχών.

Κατά τις πληροφορίες, οι ασφαλιστικές  καταγράφουν αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών για τα συγκεκριμένα προγράμματα χωρίς όμως το ενδιαφέρον να αποτυπώνεται και σε σύναψη συμβολαίων.  Όπως καταγράφουν, το κόστος των συμβολαίων σε συνδυασμό με την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος  και  οι «απαλλαγές» που εμπεριέχονται στα συμβόλαια αποτελούν τους δύο βασικούς ίσως και μοναδικούς λόγους που συντηρούν την διστακτικότητα των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τις πληροφορίες σε συγκεκριμένες εταιρείες της αγοράς   έχει  αναπτυχθεί  προβληματισμός για το πώς θα διαχειριστούν τους δύο αυτούς λόγους που σήμερα συνιστούν εμπόδιο στην αναμενόμενη ανάπτυξη της αγορά των νοσοκομειακών προγραμμάτων τα οποία σαφώς και αναγνωρίζονται ως σημαντικά από τους καταναλωτές.

Για τον λόγο αυτό  -οι εταιρείες- κατά τις πληροφορίες  κάνουν προσομοίωση –νέων- συμβολαίων  επαναξιολογώντας τα κόστη των νοσοκομειακών προγραμμάτων, αφαιρώντας τις παραμέτρους που  τα επιβαρύνουν, δημιουργούν νέα λιτή  πρόταση και έτσι δίνουν μια άλλη εκδοχή που φέρνει ως αποτέλεσμα την μείωση του κόστους  σε επίπεδα που μπορούν να απευθυνθούν και σε χαμηλές εισοδηματικές  τάξεις. 

Μείζον θέμα επί του οποίου επίσης εξετάζονται διάφορες εκδοχές είναι και αυτό των απαλλαγών. Θεωρείται δεδομένο ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα  των απαλλαγών θα σηματοδοτήσει και την εκτίναξη στις πωλήσεις  νοσοκομειακών προγραμμάτων.  Και σε αυτό το σημείο υπάρχουν προσομοιώσεις και αναλογιστικά μοντέλα που υπολογίζουν τις απώλειες και συνολικά τις επιπτώσεις περιορισμού των «απαλλαγών». Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν τα μερίδια της αγοράς θα κινηθούν πρώτοι.