Διαπραγματεύσεις της Unipol με πολυεθνικές

Σε διαπραγματεύσεις με τρεις πολυεθνικές εταιρείες, που διαθέτουν παρουσία και στην Ελλάδα, βρίσκεται η Unipol – μητρική της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, προκειμένου να αποφασίσει ποια ξένη θυγατρική θα περιέλθει στα χέρια της ως αντάλλαγμα για την μεταβίβαση σε τρίτους δικής της θυγατρικής στην ιταλική αγορά.

Η Unipol στην Ιταλία, όπου και η έδρα της, αύξησε τη συμμετοχή της στον κλάδο στο 38% μετά την εξαγορά της Saifodiaria, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες τοπικές αρχές να ζητήσουν από την εταιρεία την πώληση θυγατρικής της ώστε το μερίδιό της να περιοριστεί κατ΄ ανώτατο στο 30%.

Ένεκα της κρίσης ωστόσο και της περιορισμένης ρευστότητας που έχει πλήξει και την ασφαλιστική αγορά, η Unipol σχεδιάζει αντί της πώλησης, τη μεταβίβαση θυγατρικής της στην Ιταλία σε ευρωπαϊκό όμιλο, ο οποίος θα μεταβιβάσει με τη σειρά του στη Unipol δική του θυγατρική με έδρα σε άλλη εθνική αγορά.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι η Unipol βρίσκεται εδώ και μήνες σε διαπραγματεύσεις με τρεις πολυεθνικούς ομίλους, οι οποίοι έχουν παρουσία και στην Ελλάδα και εφόσον τελικά καταλήξει σε συμφωνία με κάποιον εξ αυτών, επόμενο βήμα της θα είναι να συμφωνήσει για την εταιρεία που θα περιέλθει υπό τον έλεγχό της. Ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύρυνση να αφορά και εταιρεία στην Ελλάδα, οπότε μπορεί οι εξελίξεις να συντελεστούν και στην ελληνική αγορά. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η μητρική Unipol καλείται να καταλήξει σε συμφωνία εντός του έτους.

Σε ότι αφορά τις βλέψεις της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής για την ΑΤΕ Ασφαλιστική πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πλέον ατονήσει, ενώ αντίθετα παραμένει θερμό το ενδιαφέρον του μητρικού ομίλου, της Unipol για την Ευρωπαϊκή Πίστη.