Μυστήριο καλύπτει την αυτοκτονία του CFO της Zurich

Μυστήριο καλύπτει ακόμα το θάνατο του οικονομικού διευθυντή της Zurich, Που βρέθηκε νεκρός πριν τέσσερις μέρες στο σπίτι του. Οι αστυνομικές αρχές έως τώρα αποδίδουν το θάνατο σε αυτοκτονία. Τρεις μέρες μετά το θάνατο του Pierre Wauthier δηλώνει την παραίτηση του ο πρόεδρος της Zurich Insurance,  Josef Ackermann, ο οποίος ανέφερε ότι παραιτείται καθώς η οικογένεια του αποθανόντος θεωρεί ότι ο ίδιος φέρει μερίδιο ευθύνης για το θάνατό του.

Σύμφωνα με το BBC στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος αναφέρει ότι: «Ο αναπάντεχος θάνατος του Pierre Wauthier με σόκαρε. Έχω λόγους να πιστεύω πως η οικογένεια είναι της άποψης ότι θα πρέπει να επωμισθώ το μερίδιο της ευθύνης μου, όσο αβάσιμοι και αν είναι οι όποιοι ισχυρισμοί. Συνεπώς, βλέπω την πιθανότητα να τεθεί υπό αμφισβήτηση μια συνεχιζόμενη επιτυχής ηγεσία προς το όφελος της Zurich».

Την θέση του Ackermann θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Tom de Swaan. Επισημαίνεται ότι την Τρίτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Wauthier – ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Ζυρίχη τη Δευτέρα- φαίνεται πως αυτοκτόνησε.