Νεκρός ο Chief Financial Officer της Zurich

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του χτες το πρωί ο Pierre Wauthier, Chief Financial Officer της Zurich, της μεγαλύτερης ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία δήλωσε ότι η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου του, ενώ η οικογένειά του αρνήθηκε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Wauthier γεννήθηκε το 1960, διορίστηκε στη θέση CFO το Σεπτέμβριο του 2011 μετά από προηγούμενους ρόλους ως ταμίας της ομάδας και επικεφαλής της κεντρικής διαχείρισης των επιχειρήσεων. Είχε εργαστεί για την Zurich Insurance από το 1996 όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία. «Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Επιτροπή Ομίλου και όλοι οι συνάδελφοι μας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους συγγενείς δήλωσε ο Chief Executive Officer της εταιρείας Martin Senn.

Ο Wauthier, ο οποίος κατείχε ένα μεταπτυχιακό στα Διεθνή Οικονομικά από τοl’Ecole des Hautes Etudes Εμπορικών και μεταπτυχιακό στο ιδιωτικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, ξεκίνησε την καριέρα του από την KPMG το 1982, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ζυρίχης Ασφαλιστικής. Εργάστηκε για δύο χρόνια στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και εντάχθηκε JPMorgan Chase & Co (JPM) το 1985, όπου παρέμεινε μέχρι κινείται προς Zurich Insurance.