Διευρύνει τις δραστηριότητες της η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Μεγαλύτερη «ομπρέλα» δραστηριοτήτων στην ασφαλιστική αγορά ετοιμάζεται να ανοίξει η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, δρομολογώντας την επέκτασή της σε νέες κατηγορίες ασφάλισης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, η διοίκηση της ασφαλιστικής αναβαθμίζει τις υποδομές της, ενώ ενισχύει και το έμψυχο υλικό της, έχοντας ως στόχο να αναπτυχθεί στις ασφαλίσεις Μεγάλων Έργων, αλλά και να αποκτήσει παρουσία στο Marine.

 

Οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν διότι, στη μεν πρώτη περίπτωση ο τομέας προσφέρεται για ανάπτυξη λόγω της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων, στη δε δεύτερη διότι δεν δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός ασφαλιστικών εταιρειών.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική θα εισέλθει και στις δύο αυτές κατηγορίες δια της αντιπροσώπευσης της ασφαλιστικής Unipol, ενώ ο σχεδιασμός της προβλέπει ότι οι πρώτες κινήσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες διεργασίες.

 

Σημειώνεται ότι η Unipol, από κοινού με τις Macif, P&V και Euresa είναι εδώ και πολλά χρόνια μέτοχοι της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κατέχοντας το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική διατηρείται, παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, σε θετική πορεία, εμφανίζοντας στο πρώτο εξάμηνο του 2013 κερδοφορία κατά 2.500.000 ευρώ.