Ανατροπές στον κλάδο οδικής βοήθειας

Τον κλάδο Οδικής Βοήθειας είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει η πολύμηνη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ασφαλιστών εταιρειών για χαμηλά ασφάλιστρα στις καλύψεις αυτοκινήτων.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι, ισχυρότατος παίκτης του κλάδου εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής συνεργάτη στην οδική βοήθεια ώστε μέσω φθηνότερης εταιρείας να οδηγηθεί σε ανταγωνιστικότερα «πακέτα» ασφάλισης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήδη οι αρμόδιες διευθύνσεις της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρείας μελετούν τον κλάδο προκειμένου να αποφασίσουν προς πια… κατεύθυνση θα κινηθούν, έχοντας τη δυνατότητα λόγω του πολύ μεγάλου χαρτοφυλακίου να πιέσουν για ένα εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιο.

Άγνωστο παραμένει αν ο σημερινός συνεργάτης της ανωτέρω ασφαλιστικής θα αντιδράσει, αν δηλαδή θα «απαντήσει» στον πελάτη με βελτιωμένο ασφάλιστρο ώστε να τον κρατήσει κοντά του. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να προκληθούν αλυσιδωτές εξελίξεις στον κλάδο, με τον ανταγωνισμό στην Οδική Βοήθεια να επανεξετάζει την τιμολογιακή του πολιτική και, κυρίως, το ενδεχόμενο να προβεί κι αυτός σε μειώσεις τιμών.

Σήμερα, οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως χρεώνουν τα «πακέτα» ασφάλισης των πελατών τους με επασφάλιστρα που κυμαίνονται μεταξύ 15 και 30 ευρώ το εξάμηνο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για απόκλιση η οποία επιτρέπει στις εταιρείες οδικής βοήθειας κάποιες τιμολογιακές διορθώσεις. Μένει βέβαια να φανεί αν ο κλάδος θα αντέξει στις πιέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, κι αν τελικά υποκύψει σε τι βαθμό θα το πράξει, και με ποιες συνέπειες για τα έσοδά του, όπως και για την κερδοφορία του.