Η χαμένη ασφαλιστική ευκαιρία Γερμανών και Γάλλων

– Εδώ και καιρό ψάχνουν για αγοραστή αλλά δε βρίσκουν οι εταιρείες για τις οποίες εκδηλώθηκε πρόθεση πώλησης.

– Και δεν είναι τυχαίο. Ο λόγος απλός: Όταν εκδηλώνεται ισχυρά η οποιαδήποτε πρόθεση πώλησης –για οτιδήποτε- τότε δημιουργείται και αντίληψη –στην πλευρά του αγοραστή- ότι θα πάρει τσάμπα το προς πώληση είδος, αντικείμενο, ή εταιρεία.

– Έτσι λοιπόν και με τις ασφαλιστικές εταιρείες που βγήκαν –κατά τις πληροφορίες- στο «σφυρί» δημιουργήθηκε η αντίληψη ότι πωλούνται όσο όσο.

– Έσπευσαν κάποιοι ενδιαφερόμενοι, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους και την επιθυμία τους έχοντας όμως ως γνώμονα –μόνο- την τιμή.

– Στην λογική του «αφού εσείς θέλετε να το ξεφορτωθείτε» και «εμείς θα αναλάβουμε να σας ικανοποιήσουμε την επιθυμία» έγιναν και οι πρώτες συζητήσεις που σαφώς και οδήγησαν σε ναυάγιο.

– Διότι κανείς εκ των πωλητών δεν διανοήθηκε, ούτε φαντάστηκε ότι θα δώσει φθηνά το περιουσιακό του στοιχείο όταν μάλιστα αυτό είναι και αποδοτικό.

– Ετσι και υπαναχώρησαν οι ενδιαφερόμενοι – πολυεθνικοί- και πέρασε ο καιρός.

– Αιφνιδίως τώρα, αναβιώνει το σενάριο, με το ενδιαφέρον άλλων, αυτή τη φορά, πολυεθνικών να πάρουν τις ή την προς πώληση ασφαλιστικές εταιρείες.

– Φυσικά και αυτοί στοχεύουν σε τσάμπα τιμή και όταν διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει τέτοια ενδεχόμενο θα κάνουν πίσω. Πίσω θα κάνει και το σενάριο, και το –υποτιθέμενο- ενδιαφέρον που τελικώς κανείς δεν επιβεβαιώνει ότι οι ξένοι θέλουν να αγοράσουν ελληνικές –ασφαλιστικές- εταιρείες.

– Συμπέρασμα: Γερμανοί και Γάλλοι σκέπτονται να επενδύσουν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά όπως έκανα και με τις τράπεζες. Όμως η επένδυση θέλουν να είναι χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης. Επειδή όμως εμείς δε πουλάμε τσάμπα τελικώς αυτοί υπαναχωρούν επιβεβαιώνοντας ότι δε θέλουν να βάλουν πολλά λεφτά στην ελληνική(;) ασφαλιστική (;) αγορά.

– Οι χαμένες ευκαιρίες…