O Charlie Bigham ασφαλίζει τις… αισθήσεις του για 12 εκατ. λίρες

Ο ιδρυτής της εταιρείας ετοίμων γευμάτων Charlie Bigham ασφάλισε τις αισθήσεις του για 12 εκατ. λίρες.

Η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει συνάψει το συμβόλαιο πρόκειται να αποζημιώσει τον Bigham αν χάσει τη γεύση, την αφή, την όσφρηση ή την όρασή του, σε σημείο που να μην μπορεί πλέον να επιτελεί πλήρως τον ρόλο του στην εταιρεία.

Το 2009 ο δοκιμαστής καφέ Gennaro Pelliccia, ο οποίος διάλεγε τις ποικιλίες καφέ στα Costa Coffee ασφάλισε τη γλώσσα του για 10 εκατ. λίρες, και το 1993 ο ουγγρικής καταγωγής κριτικός γεύσης Egon Ronay ασφάλισε τον ουρανίσκο του για 250 χιλ. λίρες! Ο Charlie Bigham ξεπέρασε και τους δύο, ασφαλίζοντας για 12 εκατ. λίρες τις αισθήσεις του.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ασυνήθιστη ασφάλεια, αν και τα τελευταία χρόνια, συχνά, αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, καθώς και αθλητές προχωρούν στη σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων που αφορούν το σώμα τους. Η Heidi Klum, λόγου χάριν, έχει ασφαλίσει τα πόδια της για 1,5 εκατ. λίρες, ενώ για 18,1 εκατ. ευρώ έχει ασφαλίσει η Jennifer Lopez τους γλουτούς της.

 Δεκαεπτά χρόνια από τότε που ιδρύθηκε, η εταιρεία του Charlie Bigham είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αλυσίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζοντας ετησίως ανάπτυξη πάνω από 70%. Σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που έχει υπογράψει ο Bigham, δεν επιτρέπεται να δοκιμάζει τα τρόφιμα που περιέχουν καυτές πιπεριές, να δοκιμάζει συνταγές από μαχαίρι ή να τρυπήσει τη γλώσσα του. Επίσης πρέπει να προστατεύει τα μάτια του και να μην κοιτάζει απευθείας προς τον ήλιο και άλλες ισχυρές πηγές φωτός και απαγορεύεται να καταναλώνει το ιαπωνικό πιάτο blowfish, fugu.

 Ο Bigham θα αποζημιωθεί αν πληγούν σε μεγάλο βαθμό οι αισθήσεις του, όπως για παράδειγμα αν υποστεί σοβαρή αγευσία (απώλεια της λειτουργίας της γλώσσας) ή ανοσμία (απώλεια της αίσθησης της όσφρησης).