Αποζημιώσεις «εξπρές» σε ευπαθείς ομάδες από το Επικουρικό Κεφάλαιο

Ειδική επιτροπή για την καταβολή αποζημιώσεων βάσει κοινωνικών κριτηρίων με διαδικασίες εξπρές, οργάνωσε το Επικουρικό Κεφάλαιο. Η εν λόγω επιτροπή έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της ταχύτατης διεκπεραίωσης φακέλων  που έχουν  υποβληθεί από οικογένειες χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου, από ανέργους ή πολύτεκνους.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε από το ΕΚ προκειμένου ο φορέας να έχει τη δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων σε εύλογο χρόνο εφόσον πρόκειται για δικαιούχους  που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.

Πρόκειται επί της  ουσίας για πρωτοβουλία με την οποία το ΕΚ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο σε μία περίοδο μεγάλης δοκιμασίας για τους Έλληνες, σε μία περίοδο που η οικονομική ανέχεια μαστίζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Σημειώνεται ότι λόγω των δυσβάσταχτων υποχρεώσεων του ΕΚ οι αποζημιώσεις καταβάλλονται μα καθυστέρηση 24 μηνών . Το άνοιγμα του φορέα μετά και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Διεθνούς Ένωσις υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ ενώ τα ετήσια έσοδα του υπολογίζονται στα 70 εκατ. ευρώ.