ΟΤΕ: Mε επιτυχία η αναχρηματοδότηση του δανεισμού

Μια ακόμη επιτυχημένη κίνηση στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας της διοίκησης του ΟΤΕ για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του Ομίλου αποτελεί η χρηματοδότηση του στρατηγικού προγράμματος ανάπτυξης των ευρυζωνικών υποδομών της COSMOTE Ρουμανίας, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, με δάνειο ύψους 225 εκατ ευρώ που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Το δάνειο, που από την διοίκηση ερμηνεύεται ως μια ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης των αγορών στον ΟΤΕ και τις προοπτικές του, θα χρηματοδοτήσει την επέκταση του δικτύου 4G που υλοποιεί η COSMOTE Ρουμανίας, καθώς και το κόστος για την ανανέωση των αδειών φάσματος. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΤΕ η θυγατρική του COSMOTE Ρουμανίας θα λάβει 75 εκατομμύρια ευρώ απευθείας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ μέσω κοινοπρακτικού δανείου στο οποίο συμμετέχουν διάφορες εμπορικές τράπεζες.

Το δάνειο λήγει τον Απρίλιο του 2018. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ η σύναψη δανείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στο πολυεπίπεδο σχέδιο αναχρηματοδότησης του δανεισμού.

Ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι η εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ ανοίγει νέους ορίζοντες και σε άλλες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες ευθύνης της, για ανάπτυξη μέσω συνεργασίας με ένα σημαντικό θεσμικό όργανο χρηματοδότησης