Ελληνικές ασφαλιστικές «έσονται εις σάρκα μίαν»

Μείζον θέμα που σχετίζεται με την ισχυροποίηση της «ελληνικότητας» της ασφαλιστικής αγοράς εξετάζουν με προσοχή οι αρμόδιοι και άλλοι πέριξ αυτών συμβουλευτικοί φορείς. Εθνικές κινήσεις ασφαλιστικών εταιρειών έχουν περιέλθει στην προσοχή τους και αναμένουν τη συμβουλευτική, γνωμοδοτική και τελικά εγκριτική παρέμβασή τους.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ ελληνικών ασφαλιστικών εξετάζεται η δημιουργία μίας νέας «σύνθετης» εταιρείας. Αυτή θα προέλθει μέσα από διαδικασίες συνεργιών ή ακόμα και εξαγορών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την «αναγέννηση» κάποιου εκ των Partner και στην ενίσχυση της δύναμης του άλλου.

Η κυρίαρχη δύναμη του υπό διερεύνηση νέου σχήματος είναι κατά τις πληροφορίες εταιρεία με παράδοση στις ναυτασφαλίσεις η οποία και αξιοποιεί την κεφαλαιακή της επάρκεια, προκειμένου να αναπτυχθεί στην αγορά οριζόντια και κάθετα. Από την άλλη πλευρά ο έτερος συνομιλητής του σχήματος στοχεύει στην αξιοποίηση των κεφαλαίων, την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων και ταυτόχρονα διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια των ασφαλιστικών του εργασιών, που βρίσκονται εδώ και καιρό σε άνθιση με μοναδικό βαρίδι την πτυχή που σχετίζεται με την εξεύρεση κάποιων κεφαλαίων.

Η ΤτΕ και η ΔΕΙΑ αποτελούν το κομβικό σημείο των εξελίξεων καθώς καλούνται να δώσουν το πράσινο φως ως εποπτεύουσα αρχή. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να εγκρίνει ο επόπτης έτοιμο σχέδιο μεγάλου συμβουλευτικού οίκου με εμπειρία στις συνεργασίες απομειώνοντας έτσι και την αγωνία ανάληψης ευθυνών, όχι λόγω ανεπάρκειας, αλλά λόγω απουσίας σχετικής εμπειρίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που η εποπτική αρχή καλείται να βάλει τη «βούλα» της σε συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών.