Επιτρόπους και όχι λουκέτα στις προβληματικές εταιρείες

Την τοποθέτηση Επιτρόπων στις ασφαλιστικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες και εμφανίζουν ασυνέπειες έναντι της νομοθεσίας προτείνουν ως μέθοδο επίλυσης του προβλήματος στελέχη που συμμετέχουν σε κορυφαία όργανα της ασφαλιστικής αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw η περίπτωση της Διεθνούς Ένωσης έχει προκαλέσει αφενός έκπληξη για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε και αφετέρου απορία για ποιο λόγο επιλέχθηκε η μέθοδος του λουκέτου και όχι η μέθοδος της εν ζωή εκκαθάρισης, αυτό εξάλλου είχε ατύπως συμφωνηθεί μεταξύ εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς και αρμοδίων φορέων της πολιτείας.

Όπως υποστηρίζεται αρμοδίως η σχετική επισήμανση πρόκειται να γίνει και στην ΤτΕ, η οποία έχει και την ευθύνη χειρισμού τέτοιων περιπτώσεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες εθεωρείτο βέβαιο ότι δεν επρόκειτο να κλείσει εταιρεία με τις μεθόδους του παρελθόντος για αυτό και είχε ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία για την τοποθέτηση Επιτρόπων και τη διατήρηση στη «ζωή» των εταιρειών που εμφανίζουν προβλήματα. Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό δεν τοποθετήθηκε Επίτροπός και επιλέχθηκε η μέθοδος του παρελθόντος. Επίσης κατά τις πληροφορίες και επαγγελματίες της αγοράς αναφέρουν πως ήδη ξεκίνησαν να μετρούν προβλήματα που προέρχονται από το λουκέτο στη Διεθνή Ένωση για τα οποία δε γνωρίζουν πότε θα τα «κλείσουν».

Να επισημανθεί ότι δεκάδες επαγγελματίες της αγοράς υπόκεινται σε σημαντικότατη βλάβη και αρρυθμία δεδομένου ότι οι συνεργασίες με τις ασφαλιστικές είναι προιόν χρόνου και έχει στηριχτεί σε συγκεκριμένες αρχές, οποιαδήποτε αιφνίδια μεταβολή είναι σαφές ότι δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο σε έναν κλάδο που αγωνίζεται για να στηρίξει τον Έλληνα καταναλωτή.