Οι 500 πιο πλούσιες επιχειρήσεις ανησυχούν για τους διαδικτυακούς κινδύνους

Η πλειοψηφία των εταιρειών που μπαίνουν στη λίστα του “Fortune 500” ανησυχούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο σύμφωνα  με έρευνα της Willis North America.

Οι τρεις κυριότεροι κίνδυνοι που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις είναι απώλεια ή κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών για το 65%, απώλεια φήμης για το 50% και η άμεση ζημία από κακόβουλες πράξεις για το 48% των ερωτηθέντων.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν μας εκπλήσσουν, καθώς όπως γνωρίζουμε οι επιχειρήσεις σήμερα λαμβάνουν μέτρα για την αξιολόγηση και τον μετριασμό των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να μετρηθεί και να ποσοτικοποιηθεί ο εν λόγω κίνδυνος» αναφέρει ο Chris Keegan, αντιπρόεδρος της του τμήματος ηλεκτρονικών κινδύνων της Willis.  

Σύμφωνα με τη μελέτη, 180 εταιρείες – ή το 36% – του Fortune 500, αναφέρει ότι μια επίθεση στον κυβερνοχώρο μπορεί να προκαλέσει οικονομική ζημία στην επιχείρηση. Το 38% αναφέρει ότι μπορεί να «επηρεάσει αρνητικά» την επιχείρηση και μόνο το 2%, ή 12 εταιρείες από τις 500, αναφέρουν ότι μπορεί να δημιουργήσει «κρίσιμο πρόβλημα».