Αποδυνάμωση στο γεν

O δείκτης Dow Jones FXCM Dollar Index (Ticker: USDOLLAR) κέρδισε έδαφος στο ξεκίνημα της εβδομάδας και έχει σχεδόν καλύψει όλες τις απώλειες που σημείωσε την περασμένη Τετάρτη όταν ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, υιοθέτησε αρνητικούς τόνους οδηγώντας σε χαμηλότερα επίπεδα τις αποδόσεις των Treasuries. Με την αμερικανική οικονομία να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης σε βασικούς κλάδους, οι επενδυτές στρέφονται σήμερα στις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο για μεγαλύτερη επιβεβαίωση ότι η βελτίωση στην αγορά απασχόλησης και στη στεγαστική αγορά αντανακλά βελτίωση στις τάσεις κατανάλωσης.
Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια από τις σημαντικότερες στις ΗΠΑ πριν την εξαμηνιαία κατάθεση του προέδρου της Fed στο Κογκρέσο. Η άλλη σημαντική ανακοίνωση είναι αυτή του πληθωρισμού, αύριο, που ενδεχομένως να δείξει ότι η αμερικανική οικονομία δεν αναπτύσσεται γρήγορα ώστε να προχωρήσει σε μια απόσυρση των μέτρων στήριξης.

Με την αγορά να περιμένει την ομιλία του Bernanke την Τετάρτη, η διάθεση για ρίσκο γνώρισε μια καλή ώθηση σήμερα μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ β’ τριμήνου στην Κίνα. Αν και το ΑΕΠ δεν κινήθηκε εντός των προσδοκιών της αγοράς με ετήσια μέτρηση στο 7,5% (έναντι εκτίμησης για 7,7%), τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε έντονη συζήτηση ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια μέτρηση κοντά στο 7,0%. Αντίστοιχα, διατηρούνται στο δολάριο Αυστραλίας οι κερδοσκοπικές θέσεις πώλησης σε επίπεδα ρεκόρ με το νόμισμα να σημειώνει άνοδο νωρίτερα, κάτι περισσότερο εμφανές στην ισοτιμία AUDJPY.

Νομίσματα VS δολάριο (14:57)

AUD: +0.00%
CAD: -0.35%
EUR: -0.47%
NZD:-0.50%
GBP:-0.43%
CHF:-0.68%
JPY:-1.12%