Συλλήψεις για ασφαλιστική απάτη στον Πειραιά

Για προσπάθεια εξαπάτησης ασφαλιστικής εταιρείας συνελήφθησαν δύο άτομα στον Πειραιά συμπληρώνοντας τον κύκλο που αφορά την εξάρθρωση κυκλωμάτων που εν μέσω κρίσης λυμαίνονται  τις ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας στις 5 Ιουλίου ένας 46χρονος αλλοδαπός οργάνωσε τον εμπρησμό νυχτερινού κέντρου ελληνικής ιδιοκτησίας με στόχο να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρεία και να εισπράξει αποζημίωση ύψους 340.000 ευρώ.

Το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε ήδη δύο άτομα ένα 46χρονο υπήκοο Ιράκ, και ένα 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος, υπήκοος Αλβανίας. Συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος επτά αλλοδαπών, ενός υπηκόου Ιράκ και έξι υπηκόων Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία και απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, απάτη σχετική με τις ασφάλειες, εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία, ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρονος που οργάνωσε στις 5 Ιουλίου τον εμπρησμό του καταστήματος ανέθεσε στον 26χρονο συλληφθέντα και έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας υπάλληλό του, να προμηθευθούν γάντια, φακούς, μηχανισμούς ψεκασμού και τρία  πλαστικά δοχεία με βενζίνη. Το πρωί της 5ης Ιουλίου ο 26χρονος μαζί με τον 27χρονο, που αναζητείται, συνάντησαν τον 46χρονο, ο οποίος αφού τους υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή από το ποσό της αποζημίωσης που θα λάμβανε από την ασφαλιστική εταιρεία και σταθερή εργασία σε εταιρεία του, τους παρέδωσε τα κλειδιά του καταστήματος για να εισέλθουν και να βάλουν φωτιά. Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν η ταμειακή μηχανή από το κατάστημα και ένας φορητός υπολογιστής.

Τα σχέδια για την εξαπάτηση της ασφαλιστικής εταιρείας όμως ανατράπηκαν όταν κατά τη διάρκεια του εμπρησμού πήραν φωτιά τα ρούχα του 26χρονου με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα. Ο ίδιος, μετά τον εμπρησμό, πήγε σπίτι του και μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο από οικείους του, οι οποίοι κατέθεσαν ψευδώς για τα αίτια της νοσηλείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία αυτά συνέδεσαν οι αστυνομικές αρχές με το συμβάν για την εξάρθρωση του κυκλώματος.
.