ΟΠΑΠ: Δέσμευση για απόκτηση του 33% από την Emma Delta

Τη δέσμευση της για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ με βάση τη συμφωνημένη προσφορά που έχει ήδη κάνει, διατυπώνει σε γραπτή ανακοίνωση της η Emma Delta και επισημαίνει ότι “αντίθετα με τις πρόσφατες παραπλανητικές ανακοινώσεις, δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης και τις φήμες, δεν επιδιώκει με κανέναν τρόπο να παρέμβει στις νόμιμες υφιστάμενες συμβάσεις του ΟΠΑΠ ή σε εκείνες που πρόκειται να συναφθούν, όπως και στον τρόπο λειτουργίας του”. Πάντως, η Emma Delta σπεύδει να προσθέσει ότι η μόνη της ανησυχία “είναι να διασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στις όποιες συμβάσεις σχετίζονται με τον ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένης της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης και της πλήρους αυτονομίας των δύο πλευρών, είναι πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη”. Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι “εφόσον αυτές οι νομικές δεσμεύσεις τηρηθούν, η Emma Delta είναι έτοιμη να προχωρήσει και να επενδύσει στον ΟΠΑΠ ”.

ΟΠΑΠ(2): Σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς αποδίδει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, την εμπλοκή του ονόματός του σε δημοσιεύματα που αφορούν στον ΟΠΑΠ και την Emma Delta.Οι F.T «έβγαλαν στον αέρα». μια στιχομυθία μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Κώστα  Λουρόπουλου και του επικεφαλής της επενδυτικής κοινοπραξίας Emma Delta, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.Σε μήνυμα e-mail που εξασφάλισαν οι Financial Times,  το οποίο έχει ως αποστολέα τον κ. Λουρόπουλο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ παραπονείται από την πίεση που δέχεται από τον κ. Μελισσανίδη, από τον οποίο, όπως αναφέρει ο ίδιος, δέχθηκε σειρά τηλεφωνημάτων. «Με προσέβαλε», αναφέρει ο κ. Λουρόπουλος, «όπως συνέβη και ορισμένες φορές στο παρελθόν». «Εάν τολμήσεις να υπογράψεις (τη συμφωνία με την Intralot και τα λαχεία), θα σου κόψω το κεφάλι», φέρεται να είπε ο κ. Μελισσανίδης στον κ. Λουρόπουλο, σύμφωνα με το μήνυμα e-mail του τελευταίου. Ολα αυτά συνέβησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, στις 20 Μαϊου.

EUROBANK(1): Αρνητικά σχολιάζεται στην αγορά η απόφαση του ΤΧΣ να διορίσει στην Eurobank ως πρόεδρο, τον Γ. Δαυίδ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Nutriart η οποία χρεοκόπησε. Το ΤΧΣ αποφάσισε επίσης τον διορισμό του Χ. Μεγάλου, ο οποίος ήταν πρώην στέλεχος στην Credit Suisse για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες του το πρώτο μήνυμα του κ. Χρήστου Μεγάλου αφορούσε το deal με την Εθνική και τις προοπτικές της τράπεζας. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισε ότι αποστολή της διοίκησης είναι η ιδιωτικοποίηση –και όχι το ξεπούλημα– της τράπεζας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος τόνισε ότι το deal με την Εθνική “έχει τελειώσει”.

EUROBANK(2): Σε ένα αγώνα δρόμου να πουληθεί το 25% της Eurοbank, το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου, θα αποδυθεί από τις επόμενες ημέρες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η νέα διοίκηση της τράπεζας.
Τα τελευταία 24ωρα, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της τρόικας έχουν διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση , στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη διοίκηση του ΤΧΣ ότι το 25% των μετοχών της Eurobank θα πρέπει να περάσει σε χέρια, είτε στρατηγικού επενδυτή, είτε εναλλακτικά να γίνει IPO, δηλαδή προσφορά μετοχών με δημόσια εγγραφή καθώς θεωρείται μνημονιακή υποχρέωση.

ΔΕΗ: Δεν περνά απαρατήρητη η αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από «neutral» από την Goldman Sachs , παρά τη μείωση μείωση της τιμής-στόχου στα 9,7 ευρώ ανά μετοχή από 10,5 ευρώ προηγουμένως,. Ο οίκος «βλέπει» βελτίωση στην κερδοφορία της επιχείρησης, λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και των αυξήσεων 2% στα τιμολόγια το 2014-2016. Εν τω μεταξύ την εμπιστοσύνη της προς τη μετοχή της Τιτάν, παρά το δύσκολο κλίμα για την εταιρεία, δείχνει η Goldman Sachs. Αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής σε «buy» από «neutral».