Οι επαγγελματίες που μένουν στην αγορά

Η γενικευμένη εντύπωση ότι δεν υπάρχουν ασφαλιστικές εργασίες, ότι η παραγωγή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και άλλα απαισιόδοξα μηνύματα  τελικά απηχούν απόψεις  που ίσως να μην αφορούν όλους.  

Ίσως να απηχούν προσωπικές εκτιμήσεις, ίσως να προέρχονται από  την  διάθεση να θεωρούν ότι αυτό που συμβαίνει σε αυτούς συμβαίνει και στους άλλους. Αυτό όμως που χρειάζεται προσοχή είναι πως:  η γενίκευση δεν αποκρίνεται  απόλυτα στην πραγματικότητα.  Μπορεί  το «μαύρο» να θεωρείται «in»,  μπορεί να αποτελεί και στοιχείο καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, ίσως  να  αποτελεί και εθνικό χρώμα η απαισιόδοξη πλευρά.  

Ωστόσο είναι άδικο να επικρατεί περισσότερο αυτή και να κυριεύει και την άλλη την πιο φωτεινή.  Είναι πρωτίστως άδικο και ακολούθως δυσάρεστο να χάνονται στον «κουβά» οι προσπάθεια ες κάποιων ανθρώπων κάποιων ομάδων. Θίγονται όσοι πετυχαίνουν στόχους και προχωρούν μπροστά. 

Για παράδειγμα υπάρχει εταιρεία μεγάλη με παράδοση στην αγορά που το πρώτο πεντάμηνο του έτους είχε αύξηση παραγωγής 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  

Υπάρχει και άλλη που είχε 15%, υπάρχουν και μεσιτικά γραφεία που έχουν 20% υπάρχουν και πράκτορες, υπάρχουν και ασφαλιστικά γραφεία με ανάλογες επιδόσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί,  που κερδίζουν συμβόλαια, που αναπτύσσονται που γνωρίζουν να ανοίγουν την δουλειά τους. Ημέρα με την ημέρα, και άλλος ένας προστίθεται στην πλευρά αυτών που προχωρούν καλά και φέρνουν και κέρδη.  

Και δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που αθέμιτα και με αδόκιμους τρόπους ακροβατούν μεταξύ νομιμότητος και παρανομίας. Αναφερόμαστε σε αυτούς που και σωστά ενημερώνουν και σωστά τιμολογούν. Σε αυτούς που δεν χρειάζονται εποπτείες και παρεμβάσεις για κάνουν σωστά της δουλειά. Υπάρχουν και  αυτοί  οι επαγγελματίες  και όπως φαίνεται πλέον θα πρέπει να είναι μόνο αυτοί. Εκεί οδηγείται. Μέχρι τότε οι άλλοι εκπέμπουν «μαύρο» από συνήθεια…