Ανάχωμα σε αδικαιολόγητες παρεμβάσεις και κώδικες δεοντολογίας

Παρέμβαση σε δύο μέτωπα ετοιμάζουνοι διαμεσολαβούντες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το θέμα της ελευθερίας των συναλλαγών τους με τις εταιρείες που συνεργάζονται καθώς και ευρύτερα τις σχέσεις τους με τους συντελεστές της αγοράς.

Κατά τις πληροφορίες στελέχη του κλάδου και επικεφαλής θεσμικών φορέων εξετάζουν σε βάθος τον κώδικα δεοντολογίας που η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καταρτίσει και αφορά το επάγελμά τους. Ο λόγος είναι πώς διακρίνουν -κατά τις πληροφορίες- μονομερή αντιμετώπιση της ασφαλιστικής καθημερινότητας καθώς αυτή εκτός από τα φυσικά πρόσωπα περιέχει και τα άλλα δίκτυα διανομής όπως το ιντερνετ και το Bancassurance για τα οποία ουδόλως έχει γίνει αναφορά. Μάλιστα ούτε σε επίπεδο αναφοράς ή προβληματισμού δεν έχει θιγεί κάτι σχετικό. Οπως αναφέρεται αρμοδίως για λογους ισότιμης αντιμετώπισης των ανθρώπων της αγοράς και των φυσικών προσπώπων και των δραστηριοτήτων θα πρέπει οι κώδικες δεοντολογίας να διέπουν όλα τα δίκτυα διανομής και να αναφέρονται εξατομικευμένα σε αυτά. 

Παράλληλα εκτός αυτού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό θέμα είναι και αυτό της παρέμβαση της ΤτΕ στις συναλλαγές καθώς και στο πώς θα διαμορφώνονται μεταξύ εταιρειών που ασχολούνται με τις ασφάλειες. Στο συγκεκριμένο θέμα αναμένται κατά τις πληροφορίες να συνταχθεί ειδική γνωμοδότηση νομικών γραφείων επί της βάσης ότι η σχετική παρέμβαση συνιστά αδικαιολόγητη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά και σαφώς θίγει και αυτό που ορίζεται από την νομοθεσία σχετικά με την ελευθερία των συμβάσεων.

Επίσης λέγεται ότι συλλέγονται στοιχεία και από τις άλλες ευρωπαικές αγορές προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι εποπτικές αρχές ασχολούνται με τα ίδια θέματα που ασχολείτια η εθνική μας εποπτεία.