«AON BENFIELD: Πρώτη στην Ελλάδα στα μοντέλα καταστροφικών κινδύνων»

Η Αοn Benfield, ο μεγαλύτερος μεσίτης αντασφαλειών παγκοσμίως, διοργάνωσε την εκδήλωση «Αοn Benfield Day» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ledra Marriott στις 29 Μαΐου με θέμα «Μοντέλα Καταστροφικών Κινδύνων για την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αοn Benfield κ. Richard Posgate προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε τη Διεθνή και Ελληνική Αντασφαλιστική Αγορά σήμερα.

Το πάνελ των σχολιαστών αποτελούσαν ο διακεκριμένος σεισμολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου Δρ. Παναγιώτης Καρύδης, οι κ.κ. Joachim Mathe της Munich RE, Balz Grollimund της Swiss RE και ο Νότης Βαγιακάκος Γενικός Δ/ντής της HDΙ Gerling Hellas και μέλος του Δ/Σ της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Η  εξειδικευμένη ομάδα της  Αοn Benfield από την Αγγλία και από την Τσεχία  κ.κ. John Moore, Nτόρα Κουτσούκου και Vladimir Steijskal, παρουσίασαν τα Διεθνή και Ελληνικά Μοντέλα Αξιολόγησης Καταστροφών και ειδικότερα του σεισμBalz Grollimund της Swiss RE , Νότης Βαγιακάκος Γενικός Δ/ντής της HDΙ Gerling Hellas και μέλος του Δ/Σ της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, Δρ. Παναγιώτης Καρύδης και Joachim Mathe της Munich REού στην Ελλάδα.

Με αφορμή τις συζητήσεις για τη δημιουργία Αλληλέγγυου Ταμείου Καταστροφικών Κινδύνων Σεισμού στην Ελλάδα, η Αοn Benfield παρουσίασε τα αντίστοιχα παγκόσμια ταμεία και προγράμματα ασφάλισης Καταστροφικών Κινδύνων και την εφαρμογή τους στα Ελληνικά δεδομένα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα της Ελληνικής και Παγκόσμιας Αντασφαλιστικής αγοράς.