Σε νέες ασφαλιστικές δραστηριότητες η Ευρώπη ΑΕΓΑ

Σελίδα στην ιστορία της γυρίζει η Ευρώπη ΑΕΓΑ. Επιχειρεί άνοιγμα στο retail , μετά από 43 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στις ασφαλίσεις Πυρός, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και την καινοτομία, κόντρα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη ΑΕΓΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, στο πλαίσιο χθεσινής δεξίωσης για το δίκτυο πωλήσεων και τους συνεργάτες του, παρουσίασε τη νέα στρατηγική της εταιρείας, που προβλέπει δυναμικότερη ανάπτυξη στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων, στις Ασφαλίσεις Κατοικιών, φωτοβολταϊκών έργων και προσωπικού ατυχήματος, αλλά και τη διατήρηση της ισχυρής παρουσίας της εταιρείας στις Ασφαλίσεις Μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων, όπου ειδικεύεται εδώ και 43 χρόνια, καθώς και την οργάνωση ειδικού τμήματος specialties lines, για την κάλυψη ειδικών κινδύνων.
 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη ΑΕΓΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος
Όπως τόνισε ο κ. Μακρόπουλος, απευθυνόμενος σε περισσότερους από 250 συνεργάτες της εταιρείας, η Ευρώπη ΑΕΓΑ θα παραμείνει μια ασφαλιστική «μπουτίκ», διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά της, εκτός τους μεγέθους της, που πλέον διευρύνεται.
 
Διευκρίνισε ειδικότερα ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στη φερεγγυότητα, να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να σέβεται τον πελάτη, να αποζημιώνει άμεσα, να χαίρει της στήριξης διεθνών Αντασφαλιστικών Οίκων αξιολογημένων με rate A και να δηλώνει ότι «η ώρα της αποζημίωσης επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της».
 
Ο κ. Μακρόπουλος, πρόσθεσε επίσης ότι για να επιτύχει τους νέους της στόχους, η Ευρώπη ΑΕΓΑ ανοίγεται στα δίκτυα πωλήσεων μέσω νέων συνεργασιών εντάσσοντας στο δυναμικό της, καθημερινά, νέους – καταξιωμένους συνεργάτες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν συνειδητά τις αρχές και στρατηγικές επιλογές της εταιρείας, ενώ, παράλληλα, αναβαθμίζει τις υποδομές της.
 
Το 2013 είναι η χρονιά που η Ευρώπη ΑΕΓΑ θα ψηφιοποιηθεί πλήρως, τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Μακρόπουλος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βγαίνει στην αγορά με νέο εταιρικό έντυπο, νέα ιστοσελίδα και νέα σύγχρονα, περισσότερο ευέλικτα, καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα, διατηρώντας ταυτόχρονα σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.
 
Παράλληλα, η Ευρώπη ΑΕΓΑ επενδύει στην αναβάθμιση των υποδομών της, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες, όπως το σύστημα «Τυπώνω – Πληρώνω», προωθώντας την ηλεκτρονική τιμολόγηση των υπηρεσιών της, καθιστώντας το εταιρικό της site διαδραστικό, βελτιώνοντας τα μηχανογραφικά της συστήματα, ενώ ανοίγεται και σε νέα κανάλια είσπραξης.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μακρόπουλος στις επιδόσεις της εταιρείας, που όπως τόνισε ήδη από το 2012 είναι εντυπωσιακές.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι η Ευρώπη πέρυσι κατέβαλε σε αποζημιώσεις 4,2 εκατ. ευρώ και πέτυχε 34% αύξηση παραγωγής, 189,52% υπερκάλυψη αποθεμάτων και 28,09% αύξηση του δείκτη περιθωρίου φερεγγυότητας, ενώ οι επιδόσεις της καταγράφονται ακόμη καλύτερες φέτος, καθότι εμφάνισε 46% αύξηση παραγωγής, 4,86% αύξηση επενδύσεων,  156% υπερκάλυψη αποθεμάτων, 38,04% αύξηση του δείκτη περιθωρίου φερεγγυότητας και 202,77% αύξηση κερδών προ φόρων.
 
Ο κ. Μακρόπουλος τόνισε μάλιστα ότι, φέτος, ακόμη κι αν η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρήσει σε ευνοϊκή ρύθμιση για τα ομόλογα, η Ευρώπη έχει θωρακιστεί κεφαλαιακά και δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση της παρέκκλισης.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη ΑΕΓΑ, ανακοίνωσε χθες και τον πρώτο διαγωνισμό πωλήσεων, ο οποίος έχει διάρκεια εννέα μηνών, αρχίζει από την 1η Ιουνίου 2013 και λήγει στις 31 Μαρτίου του 2014 και ως έπαθλο για τους νικητές έχει ένα ταξίδι στο Baden – Baden.
 
Στο πλαίσιο της χθεσινής δεξίωσης, η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σε σύντομη ομιλίας της αναφέρθηκε στις αλλαγές που καταγράφονται στο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας και στο πως οι ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές, ενώ σχολίασε με ιδιαιτέρως θετικά λόγια την προσπάθεια της Ευρώπη να αναπτυχεί σε υγιείς βάσεις.
 
Από την πλευράτου ο κ. Ανδρέας Βασιλείου, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια τόσο στον ίδιο τον κ. Μακρόπουλο, όσο και στην Ευρώπη ΑΕΓΑ, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι τα δίκτυα πωλήσεων αξίζει να στηρίξουν μια ασφαλιστική εταιρεία σαν την Ευρωπη ΑΕΓΑ.
 
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος βράβευσε τους ποιο παραγωγικούς συνεργάτες της εταιρείας, ενώ ειδικά βραβεία έδωσε και σε συνεγάτες οι οποίοι διακρίθηκαν για την πιστότητα που επέδειξαν στην εταιρεία, όπως και για την πολυτετή, άριστη όπως τόνισε, συνεργασία με την Ευρώπη ΑΕΓΑ.