Ν. Σταυρογιάννη: Η πρέσβειρα της νομικής προστασίας

Δυναμική και αποφασισμένη να στηρίξει την ανάπτυξη της νομικής προστασίας στην ελληνική αγορά, η κα Νάντια Σταυρογιάννη, από την υπεύθυνη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, εκπροσωπεί στη χώρα μας έναν σημαντικό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς, την D.A.S. Hellas. Φιλοδοξία της, όπως αναφέρει, είναι να κάνει γνωστή τη νομική προστασία και να προσφέρει, σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά και πολίτες, το προνόμιο ενός συμβολαίου νομικής προστασίας.
 
Η επαγγελματική της πορεία είναι συνδεμένη με την εταιρεία, καθώς εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται σε αυτήν, αποκτώντας σταδιακά το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα να τη γνωρίζει σε βάθος. Αυτός είναι ο λόγος που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, προχώρησε αποφασιστικά σε αλλαγές στη δομή, τη λειτουργία και τη στελέχωσή της, ενώ ταυτόχρονα έκανε και το μεγάλο βήμα, που ήταν η αλλαγή των γραφείων της εταιρείας.
 
Δυναμική προσωπικότητα, η Νάντια καλείται να «υπηρετήσει» έναν ακόμα σημαντικό ρόλο, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που τοποθετείται επικεφαλής σε πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία της ελληνικής αγοράς, ενώ στην ιεραρχία της D.A.S. είναι η μία εκ των τεσσάρων γυναικών στις οποίες η εταιρεία έχει αναθέσει την ηγεσία του συνόλου των 19 θυγατρικών της.
 
Η Νάντια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Από μικρή έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει με ό,τι καταπιάνεται. Όπως αναφέρει η ίδια, ήταν «καλή» και στα μαθήματα και στο παιχνίδι, και στη διασκέδαση και στη δουλειά, κάτι που διατηρεί μέχρι σήμερα. Διακρίθηκε πανελλαδικά δύο φορές στη «Μαθηματική Εταιρεία», κέρδισε πρωτιές στο σχολείο, ασχολήθηκε με τον χορό, πήρε μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις. Οπαδός των ξεκάθαρων λύσεων, των απλών προσεγγίσεων, γνωρίζει πώς να δουλεύει και το επιδιώκει με καθαρούς όρους.
 
Τελειώνοντας το σχολείο, πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, από το οποίο και αποφοίτησε χωρίς καθυστέρηση και με εξαιρετικές επιδόσεις. Μετά προχώρησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
 
Βιαζόταν, όπως φάνηκε, να προχωρήσει επαγγελματικά, καθώς ξεκίνησε να εργάζεται άμεσα αρχικά στην ICAP, στο τμήμα μηχανογράφησης. Πολύ σύντομα, μεταπήδησε στην D.A.S., αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της μηχανογράφησης. Κατάφερε, όπως υποστηρίζει, να εγκαταστήσει το πρώτο μηχανογραφικό σύστημα της D.A.S. Hellas μέσα σε 6 μήνες, δηλαδή σε χρόνο-ρεκόρ.
 
Ταυτόχρονα, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ παράλληλα ακολούθησε και ειδικά μεταπτυχιακά προγράμματα στη διοίκηση επιχειρήσεων και την ανάπτυξη πωλήσεων.
 
Στη συνέχεια, η επαγγελματική της ζωή επικεντρώθηκε όλη στην D.A.S., στην οποία ανέλαβε και τη θέση της διευθύντριας πωλήσεων – και πάλι επιτυχώς – οπότε, τελικά, ανέβηκε ένα σκαλί παραπάνω, στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου.
 
Η διαδρομή αυτή δεν ήταν εύκολη, αλλά ούτε και δύσκολη. Ήταν μια προσπάθεια σε ένα γεμάτο ενέργεια παρόν, που αποβλέπει σε ένα καλύτερο αύριο. Συμπαραστάτες, πιστοί στη Νάντια, και τροφοδότες ελπίδας ήταν οι δύο κόρες της, Ναταλία και Νικολέττα, που αποτελούν μιαν απύθμενη πηγή γνώσης, ειλικρίνειας, ανιδιοτελούς συναισθήματος και αυθεντικής διδαχής ευαισθησίας για τη μητέρα τους.
 
Με αυτήν την ισχυρή βάση, η Νάντια, αντιμέτωπη σήμερα με την οικονομική δυσκολία της ελληνικής αγοράς, αναζητά τις μεθόδους που θα κάνουν τις προσδοκίες της για την D.A.S. πραγματικότητα. Συνεχίζει δε να δουλεύει ακατάπαυστα, για να αποδείξει, προς κάθε κατεύθυνση – στους Έλληνες – πως η νομική προστασία μπορεί να γίνει ταυτόσημη της βεβαιότητας, της στήριξης και της ασφάλειας για κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση.