Αποζημίωση 23 εκατ. δολ. ζητούν οι συγγραφείς των G.I. Joe

Δύο συγγραφείς της αρχικής ταινίας «G.I. Joe: The Rise of Cobra» ισχυρίζονται ότι η Paramount Pictures Corp και η Metro-Goldwyn-Mayer Studios Α.Ε. έκλεψαν τις ιδέες τους για το sequel «G.I. Joe: Αντίποινα».

Οι David Elliot και Paul Lovett μηνύουν την εταιρεία παιχνιδιών και στούντιο της Hasbro Inc στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες, επιδιώκοντας αποζημίωση τουλάχιστον 23 εκατ. δολ. για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση της σύμβασης που είχαν υπογράψει σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι δύο συγγραφείς υποστηρίζουν ότι μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας για τους G.I. Joe το 2009, το στούντιο τούς ζήτησε να παρουσιάσουν τις θεματικές ενότητες, τους διαλόγους, τις σκηνές και τους χαρακτήρες για την επόμενη ταινία και εάν οι προτάσεις που έκαναν άρεσαν στους υπευθύνους, θα έπρεπε να τους προσλάβουν για να γράψουν τη συνέχεια της ταινίας.

Όπως αναφέρουν, μετά τον Μάρτιο, που κυκλοφόρησε το επόμενο μέρος της ταινίας, έμειναν εμβρόντητοι όταν αντιλήφθηκαν ότι στο έργο περιλαμβανόταν μέρος της δουλειάς τους. Τώρα τον λόγο έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, η ταινία απέφερε συνολικά τουλάχιστον 120 εκατ. από τις εγχώριες πωλήσεις του box office.