Ασφαλιστικές και μεσιτικές σε νέες αγορές

Και είναι περισσότερες από  τρεις  -περιπτώσεις-  γεγονός που δείχνει κινητικότητα, διάθεση για ανάπτυξη εργασιών, ενδιαφέρον για κάτι καινούργιο.

 Ήδη οι επικεφαλείς τους έχουν μεταβεί σε γείτονες – κυρίως-  χώρες, μίλησαν, βρήκαν ανθρώπους με τους οποίους μπορούν να συνεταιριστούν σε κάποιο επίπεδο και  γενικώς «ζεσταίνονται» με την ιδέα της μετακίνησης.

Το κλίμα που διαπίστωσαν όπως λένε οι ίδιοι στο iw είναι θετικό και υπάρχουν προοπτικές για ασφαλιστικές δουλειές.

Η κίνηση  αυτή, εξωστρέφειας, αφενός δείχνει το θάρρος όσων τολμούν να αναζητήσουν, και να ξεκινήσουν σε νέο έδαφος, νέες δουλειές. Αφετέρου μπορεί να εκληφθεί ως το οριακό σημείο της ελληνικής αγοράς,  αυτό δηλαδή που πλέον γίνεται αντιληπτό ότι ούτε να μοιραστεί ούτε να ανακατανομηθεί  περισσότερο  η πίτα της αγοράς οπότε και η λύση είναι η έξοδος.

Όπως αναφέρει στο iw παράγοντας από αυτούς που βρίσκονται στις τελευταίες συζητήσεις για να ξεκίνημα σε άλλη αγορά «η δραστηριοποίηση μπορεί να γίνει αυτόνομα με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Επίσης μπορεί με εκεί  κάποιο τοπικό συνεργάτη που ήδη γνωρίζει τις ασφάλειες ή ασχολείται με άλλες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες. Βέβαια υπάρχουν και άλλο τρόποι. Το ουσιαστικό είναι να θέλει να ξεκινήσει σε άλλη χώρα δουλειά και η μέθοδος  βρίσκεται».

Πάντως, είναι σαφές ότι προοπτικές υπάρχουν και μέχρι να αλλάξει η ελληνική αγορά, να γυρίσει, η διέξοδος των ασφαλιστικών εταιρειών μπορεί να είναι η ανάπτυξη εργασιών σε χώρες  του εξωτερικού.

Επίσης, σημαντικό είναι ότι υπάρχουν και μεσιτικές εταιρείες που έχουν κάνει τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και έχουν μετακινηθεί σε χώρες του εξωτερικού όπου επίσης έχουν ξεκινήσει και στήνουν τις δουλειές τους.

Το γεγονός είναι πώς υπάρχει κινητικότητα. Απομένει να αποτυπωθεί και στην πράξη το αποτέλεσμα ώστε να ξεφύγει από τη θεωρία, διότι και στο παρελθόν αρκετοί επιχείρησαν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά τελικώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που έφεραν πραγματικά αποτελέσματα.