Νέες μεγάλες απώλειες στην Ιαπωνία

Παρά τη δημοσίευση των πρακτικών της BoJ και τη διατήρηση των αισιόδοξων προοπτικών για τις αγορές μετοχών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, κατέγραψε νέες μεγάλες απώλειες κατά 2,50%.

Όσον αφορά τη BoJ και τα πρακτικά τα οποία δημοσιεύτηκαν, ο Kuroda, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για υπερβολική αισιοδοξία στην αγορά μετοχών, ενώ επέμεινε για το στόχο του πληθωρισμού στο 2,0%.

Παρόλα αυτά, οι αμφισβητήσεις για την πολιτική της BoJ παραμένουν. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Kuroda θα έπρεπε να είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι η κατάσταση στις αγορές θα εξομαλυνθεί την ώρα που η τρέχουσα μεταβλητότητα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Προβληματισμοί όμως υπάρχουν και εντός της BoJ, σχετικά με το αν η αύξηση των πληθωριστικών εκτιμήσεων μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε πραγματική αύξηση του πληθωρισμού. Η ισοτιμία USD/JPY διαπραγματεύεται κάτω από τα 101,00 γεν.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για αλλαγή πολιτικής από τη Γερμανία η οποία αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη. Ακόμα, η ΕΚΤ προτίθεται να βοηθήσει στον ανασχεδιασμό του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προκειμένου να μην υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στις αγορές.

Οι αγορές στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα.