Έλεγχος της ΤτΕ για τις κάρτες νοσηλείας

Στο μικροσκόπιο της Τραπέζης της Ελλάδος έχουν τεθεί οι κάρτες νοσηλείας των ασφαλιστικών εταιρειών και ειδικότερα νέα προϊόντα που κατακλύζουν την αγορά με υπερ-παροχές προς τους ασφαλισμένους, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση ότι οι ιατρικές υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έθεσε το θέμα στην ΤτΕ και κυρίως τον προβληματισμό της για το πως προωθούνται ορισμένα από τα εν λόγω προγράμματα, τι ακριβώς υπόσχονται και υπό ποιες οικονομικές υποχρεώσεις από την πλευρά του ασφαλισμένου.
 
«Είναι γεγονός ότι η αδυναμία των καταναλωτών για την πληρωμή ασφαλίστρων σπρώχνει τις ασφαλιστικές εταιρείες σε μια πλειοδοσία παροχών χαμηλού κόστους, όμως πρέπει να μπει ένα μέτρο ώστε να αποφευχθεί η προώθηση καρτών δίχως ουσιαστικό αντικείμενο» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς, που προσθέτει ότι «αν δεν υπάρξει παρέμβαση του επόπτη είναι πολύ πιθανό να πυροδοτηθεί νέο κλίμα αναξιοπιστίας του κλάδου, που λόγω των συνθηκών που επικρατούν θα είναι καταστροφικό για την αγορά μας».
 
Το ίδιο στέλεχος τονίζει ότι στον κλάδο Υγείας έχουν τους τελευταίους μήνες αυξηθεί και τα παράπονα των καταναλωτών σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει την Τράπεζα της Ελλάδος στην προσπάθειά της να προσεγγίσει το θέμα.
 
Οι κάρτες νοσηλείας, πάντως, έχουν μπει στην ατζέντα της εποπτικής αρχής και το ζητούμενο είναι σε τι βαθμό θα υπάρξει παρέμβαση, εφόσον βέβαια από τους ελέγχους τους οποίους θα διενεργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγραφούν οι σχετικές διαπιστώσεις.