Alpha Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία βλέπει η Merrill Lynch

Την εκτίμηση για επιστροφή στην κερδοφορία το 2015 για την Alpha Bank, αναφέρει η Merrill Lynch- Bank of America. Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, τα προσαρμοσμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο ήταν αναμενόμενα, λόγω των αδύναμων τάσεων σε ό,τι αφορά τα έσοδα, τη συνεχιζόμενη επικέντρωση της διοίκησης στην περικοπή κόστους, καθώς και τις υψηλές προβλέψεις.

Η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά πως παρόμοιες αδύναμες τάσεις θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013. Η ανάκαμψη των εσόδων αποτελεί το «κλειδί» για τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της Alpha Bank, αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch.

Όπως επισημαίνει, το outlook της κερδοφορίας της Alpha Bank παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, και, ενώ η ποιότητα των assets πιθανότατα θα αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα βραχυπρόθεσμα, ωστόσο πιο μακροπρόθεσμα η κερδοφορία της τράπεζας θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να αποκαταστήσει τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια.

Ο ισολογισμός της εμφανίζεται ανθεκτικός, αλλά η βελτίωση των εσόδων θα χρειαστεί χρόνο, τονίζει η Citi και διατηρεί σύσταση «neutral» για τη μετοχή, ενώ δεν δίνει τιμή-στόχο.

Παράλληλα, τονίζει ότι τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια της τράπεζας συνέχισαν την πτωτική τους τροχιά, στο 1,8% από 2% στο δ’ τρίμηνο του 2012, λόγω περαιτέρω υποχώρησης στα περιθώρια των επιτοκίων καταθέσεων. Η τάση αυτή ενδέχεται να αντιστραφεί τους επόμενους μήνες, εκτίμησε η Citi.