Συνενώσεις ασφαλιστικών εργασιών

Στη διαδικασία των συζητήσεων βρίσκονται μεγάλες εταιρείες ασφαλιστικών εργασιών, προκειμένου να συνεργαστούν αποκομίζοντας οφέλη σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Κατά τις πληροφορίες του iw περισσότερες από πέντε περιπτώσεις απασχολούν αυτή τη στιγμή την αγορά και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις που όταν θα ολοκληρωθούν θα κατατεθούν και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές τα σχήματα που θα δημιουργηθούν έχουν σημαντικές προοπτικές στην εγχώριο αγορά καθώς προτίθενται να δημιουργήσουν “αποκλειστικά ασφαλιστικά” προϊόντα και να απευθυνθούν με αυτά όχι μόνο στην εγχώριο αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι συζητήσεις που γίνονται αναφέρονται σε ενοποίηση πρωτοποριακών μηχανογραφικών συστημάτων, την αξιοποίηση κοινών πελατολογίων, την δημιουργία ενιαίων λογιστηρίων (εξωτερικής συνεργασίας) , την απόκτηση ηλεκτρονικών συστημάτων επικοινωνίας με υπηρεσίες που θα παρέχονται από το εξωτερικό.

Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες οι ασφαλιστές που τολμούν την καινοτομία, προσδοκούν ότι μέσα από την παρουσίαση μια διαφορετικής εικόνας ασφαλιστικού γραφείου θα μπορέσουν να κερδίσουν έδαφος  και να ξεπεράσουν τα σύνορα του μικρομεσαίου γραφείου που σήμερα εκπροσωπούν. Ήδη σύμβουλοι ειδικευμένοι στην διαδικασία των συνεργασιών έχουν εκπονήσει σχετικές μελέτες για να στηρίξουν τα πρώτα βήματα των ασφαλιστών που αποφάσισαν να συνεργαστούν.