Το Σεπτέμβριο η πρώτη συμφωνία για το Run Off

Το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπογραφεί το πρώτο συμβόλαιο μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ασφαλιστικής εταιρείας της οποίας η άδεια ανακλήθηκε σε εταιρεία με εξειδίκευση στο να εκτελεί τη διαδικασία του run off.
 
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, από την πλευρά του Επικουρικού Κεφαλαίου είναι πλέον όλα έτοιμα για την πρώτη συμφωνία, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η ψήφιση από τη βουλή της σχετικής διάταξης με την οποία ο φορέας θα εξουσιοδοτηθεί να πράξει ανάλογα.
 
Κατά τα στελέχη του Επικουρικού, με τα οποία συνομίλησε το IW, μέσω των εξειδικευμένων εταιρειών θα καταστεί εφικτή η ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ θα εξοικονομηθούν και σημαντικά κεφάλαια δεδομένου ότι οι εν λόγω εταιρείες έχουν την τεχνογνωσία ώστε να εκτελέσουν την όλη διαδικασία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
 
Το κρισιμότερο ίσως όλων είναι οι διαπραγματεύσεις οι οποίες θα προηγηθούν  της εκάστοτε συμφωνίας του Επικουρικού με τις ξένες εταιρείες, δεδομένου ότι για την κάθε μεταβίβαση χαρτοφυλακίου θα πρέπει οι δύο πλευρές να καταλήγουν στο ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλλει ο φορέας με τη μορφή «δανείου».
 
Σε ότι αφορά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τη βουλή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη ευκαιρία χάθηκε, δεδομένου ότι το υπουργειο Οικονομικών δεν συμπεριέλαβε τη σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο για την καταβολή των δύο δόσεων από την τρόικα.
 
Μένει να φανεί σε ποιο, τελικά, νομοσχέδιο θα περάσει η εν λόγω ρύθμιση, ώστε όλα να πάρουν το δρόμο τους για την πρώτη συμφωνία – πιλότο του Επικουρικού, που όπως έχει ήδη γράψει το IW θα αφορά στη General Union.