Alpha – Credit Agricole Assurance: Συνομιλίες για τις τραπεζοασφαλίσεις

Προϋποθέσεις ανόδου του bancassurance στα επόμενα χρόνια δημιουργούν οι εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς ανοίγουν σημαντικές προοπτικές συνεργασιών, νέων προϊόντων, προώθησης και πρόσβασης των τραπεζοασφαλειών στους καταναλωτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πεδίο ανάπτυξης έχει ήδη αναγνωρισθεί από την Credit Agricole Assurance η οποία ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα μέσω της C.A.Life  που μέσα από το δίκτυο της Εμπορικής Τράπεζας τα τελευταία χρόνια –ιδιαιτέρως στην τριετία- κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο στα προϊόντα της (Σύνταξης και Ζωής). Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν εχέγγυο για τις επόμενες κινήσεις που πλέον θα γίνουν υπό το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται από την κοινή πορεία των Alpha Bank και Εμπορικής. Το υπερμεγέθες και με ισχυρό όνομα, δίκτυο που δημιουργείται αποτελεί σημαντική υποδομή για την λειτουργία του μοντέλου των τραπεζοασφαλειών. 

Στο πλαίσιο αυτό κατά τις πληροφορίες στελέχη της C.A. Assurance μελετούν τις προοπτικές συνεργασίας -σε αυτή τη βάση- με την Alpha Bank. Ήδη, έχουν γίνει επαφές για ανάπτυξη σχετικού πρότζεκτ και φυσικά η όλη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς για να υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές ως προς τις αποφάσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει η θετική πρόθεση των δυο πλευρών. Πρέπει να αναφερθεί ότι και άλλοι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί μελετούν προσεκτικά τις κινήσεις τους στον τομέα των τραπεζοασφαλειών, γεγονός που προμηνύει  αλλαγή των υφιστάμενων συνθηκών στην ασφαλιστική αγορά.